TOS Zo zahraničia

Muž vybehol z auta, aby poskytol PRVÚ POMOC: Dostal POKUTU, lebo nezaplatil za parkovanie

Pokuta za záchranu života? Aj to sa môže stať. Dôkazom je tento kuriózny prípad.

Ilustračný obrázok k článku Muž vybehol z auta, aby poskytol PRVÚ POMOC: Dostal POKUTU, lebo nezaplatil za parkovanie
Zdroj: Unsplash.com / CC0 1.0

Kuriózny prípad sa odohral v susednom Poľsku. Obyvateľ Gdanska zastavil v meste Wrzeszcz auto po tom, čo uvidel muža bezmocne ležiaceho na zemi. Nezaváhal a poskytol mu prvú pomoc.

Nezaváhal

„Okamžite som auto zaparkoval na najbližšom možnom mieste, aby neprekážalo v prejazde na jednosmerke. Napriek množstvu prechádzajúcich áut, nikto nezastavil, aby pomohol. Začal som KPR a zároveň som zavolal sanitku,“ uviedol pre portál Trojmiasto.pl muž, ktorý poskytol prvú pomoc.

Pokuta

Po príchode záchranárov odišiel. Čo sa stalo následne, však nečakal. Prešiel krátky čas a prišla mu pokuta za neuhradenie parkovného, keďže auto odstavil v zóne plateného parkovania.

Kontaktoval Úrad gdanských ciest a zelene, no nebolo mu to nič platné a po neuznaných sťažnostiach pokutu zaplatil.

Ako uviedli pre portál Trojmiasto.pl kompetentní úradníci, podľa tamojšej platnej legislatívy nebolo možné pokutu stornovať. Zároveň vysvetlili, že uplatnenie výnimiek v takýchto prípadoch by mohlo viesť k zneužívaniu. Poznamenali, že je to v každom prípade otázka pre zákonodarcov, nie pre úradníkov.

Pobúrení

Čo reakcie verejnosti? Ľudia na sociálnych sieťach neskrývajú hnev a väčšina túto situáciu považuje za absurdnú. „Za pomoc sa zvykne odmeňovať a nie trestať,“ napísala asi najvýstižnejšie Joanna.

„Snažila by som sa presvedčiť toho, ktorému bola poskytnutá prvá pomoc alebo jeho rodinu, aby podali obvinenie za marenie zachraňovania životov!“ navrhla Ewa.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM