Krimi

Muži z okresu Nové Zámky nútili ženy k prostitúcii: Hrozí im 20 rokov za mrežami

Polícia zadržala dvoch mužov, ktorí nútili ženy k prostitúcii. Páchateľom teraz hrozí niekoľkoročný trest odňania slobody.

Ilustračný obrázok k článku Muži z okresu Nové Zámky nútili ženy k prostitúcii: Hrozí im 20 rokov za mrežami
Zdroj: TASR

Obchodovanie s ľuďmi predstavuje rozsiahly a závažný problém, ktorý trápi krajiny na celom svete, Slovensko nevynímajúc. O jednom takomto prípade informovala polícia Slovenskej republiky 9. novembra 2018. Tentoraz sa, bohužiaľ, týka aj okresu Nové Zámky, odkiaľ majú pochádzať dvaja páchatelia.

Muži z okresu Nové Zámky obchodovali s ľuďmi

„Roman L. (39) a Eduard S. (42) z okresu Nové Zámky v priebehu roka 2017 zlákali minimálne tri ženy vo veku 24, 28 a 33 rokov na údajnú prácu v zahraničí či záujem o vzťah. Muži zobrali tieto ženy do rakúskeho Innsbrucku, kde ich mali nútiť k prostitúcii. Zárobky si muži nechávali pre seba, ženy mali biť, podávať im omamné látky a dávali im iba suchú stravu, aj to iba občas,“ informuje polícia na svojom profile na sociálnej sieti.

Hrozí im až 20 rokov za mrežami

Podľa dostupných informácií majú byť obeťami jedna Maďarka a dve Slovenky. „Páchatelia sa ženám vyhrážali bitkou a násilím a taktiež násilím na ich rodinných príslušníkoch a deťoch,“ vysvetlil riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície Ladislav Csémi. Zároveň dodal, že páchatelia týmto konaním zarobili 90-tisíc eur, ktoré polícia doteraz zadokumentovala. „V prípade dokázania viny hrozí páchateľom 12 až 20 rokov väzenia,“ dodal Ladislav Csémi.

Ako uvádza Ministerstvo vnútra SR, neustále sa objavujú nové spôsoby páchania spomínaného typu zločinu. „Podobne ako mnohé iné nelegálne činnosti, aj obchodovanie s ľuďmi organizujú najmä rozsiahle, hierarchicky štruktúrované zločinecké skupiny.“ O ďalších podrobnostiach tohto konkrétneho prípadu bude polícia infomovať v budúcnosti.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM