Rastislav Búgel Zo zahraničia

Mysleli si, že kupujú vstupenky na koncert rapera: Fanúšikovia vypredali ŠKOLSKÚ besiedku

Vstupenky na detskú vianočnú besiedku sa vypredali rýchlosťou blesku. Dôvod? Fanúšikovia si mysleli, že ide o koncert známeho rapera za extrémne nízku cenu.

Ilustračný obrázok k článku Mysleli si, že kupujú vstupenky na koncert rapera: Fanúšikovia vypredali ŠKOLSKÚ besiedku
Zdroj: Freepik.com/freepik , Pexels.com

Švédske mesto Kungälv severne od Göteborgu pripravilo vianočný koncert malých školákov. Program dostal názov Jul och Kul, čo v preklade znamená Vianoce a radosť.

Organizátori sa nestačili čudovať. Všetky vstupenky sa vypredali v priebehu niekoľkých hodín.

Ako informoval portál thelocal.com, za všetko mohla nešťastná zhoda okolností. O nedorozumenie sa postarala umelá inteligencia.

Neuveriteľný omyl

Vstupenky, ktoré sa predávali online, preto vykúpili fanúšikovia francúzskeho rapera Jula. Podujatie totiž zachytil automatizovaný web, ktorý uverejňuje podujatia na základe mena umelca, miesta konania a dátumu.

Umelá inteligencia spojila slovo Jul (po švédsky Vianoce) s výrazom hiphop, ktorý sa objavil na plagátoch k vianočnej besiedke a nesprávne vydedukovala, že ide o koncert francúzskeho rapera Jula.

Museli vydať vyhlásenie

„Volali nám nahnevaní rodičia, ktorí nedokázali získať vstupenky na vystúpenie vlastných detí. Vtedy sme si uvedomili, že sa niečo deje,“ povedala miestnym novinám šéfka kultúry v meste Kungälv Matilda Skönová.

Zdá sa, že fanúšikom hudobníka neprišlo divné, že koncert bude o pol dvanástej doobeda a vstupenka stojí iba 5 eur. „Hiphopový koncert s obrovským francúzskym raperom o 11.30 v sobotu ráno v kultúrnom centre v malom Kungälve?,“ čuduje sa Skönová.

Zašlo to až tak ďaleko, že magistrát musel vydať oficiálne vyhlásenie, v ktorom poprel, že by sa v ich meste konal koncert francúzskeho rapera.

Podľa thelocal.com je Jul najpredávanejším umelcom v histórii francúzskeho rapu. Predal viac ako 5,5 milióna albumov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM