Zo Slovenska

Na horách hrozí mohutná VÍCHRICA: Vietor môže fúkať rýchlosťou až 180 km/h!

Horské oblasti môže v sobotu večer zasiahnuť silná víchrica až orkán. Vietor bude v nárazoch dosahovať extrémnu rýchlosť.

Ilustračný obrázok k článku Na horách hrozí mohutná VÍCHRICA: Vietor môže fúkať rýchlosťou až 180 km/h!
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo

V sobotu večer hrozí v horských polohách nad 1800 metrom nad morom v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno a Poprad mohutná víchrica až orkán.

Meteorológovia vydali pre tieto lokality výstrahu tretieho stupňa pred vetrom na horách. Trvá do 22.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Vietor tam môže dosiahnuť rýchlosť v nárazoch 160 až 180 kilometrov za hodinu.

Prečítajte si tiež

Kde platia výstrahy?

Výstrahy prvého a druhého stupňa pred vetrom na horách platia v sobotu večer aj v okresoch Banská Bystrica, Dolný Kubín, Námestovo, Žilina a Martin.

Silný vietor na horách treba očakávať aj počas nedele (4. 2.). Meteorológovia vydali výstrahu druhého stupňa pred vetrom v horských oblastiach v okresoch Žilina, Martin, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu.

Veterno aj v ďalších okresoch

Výstrahu prvého stupňa pred vetrom vydal SHMÚ na nedeľu aj pre okresy Poprad, Kežmarok, ale aj v južných oblastiach, v okresoch Bratislava, Senec, Pezinok, Komárno, Nitra, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda, Galanta, Trnava. Výstraha trvá od 9.00 h do 17.00 h, niekde až do 21.00 h. Vietor tam dosiahne v nárazoch rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM