Webnoviny - Svet

Na koncert pre Haiti predali 898 lístkov, prišlo 5

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 11. februára (WEBNOVINY) – V utorok sa v Univerzitnom pastoračnom centre v Bratislave uskutočnil Koncert pre Haiti, na ktorý sa predalo 898 vstupeniek. Počas prvých piatich dní od aktivácie hesla DMS Haiti ľudia poslali podľa predbežných štatistík 5014 správ. DMS správy s textom DMS HAITI na číslo 877 môžu záujemcovia odosielať až do konca februára. Cena jednej sms-ky je jedno euro. Ako už organizátori avizovali pred koncertom, celý výťažok z koncertu ako i prijatých DMS správ bude prostredníctvom Slovenskej katolíckej charity zaslaný na Haiti.

Počas trojhodinového koncertu pred plnou sálou vystúpili Peter Cmorik, Zuzana Smatanová, Mária Čírová, Fragile, Kamil Mikulčík a Nela Pocisková, Laci Strike a Street Dance Academy, Andrej Bán, Miro Jaroš, Petra Humeňanská, Adam Ďurica, Štefan Bučko, Dominika Stará, Denis Lacho, Save The Cookie, The Hope Gospel Singers, Janais, Regiment, Pavol Danko a A-Tak, profesor Vladimír Krčméry a moderovali Adela a Sajfa. Vyvrcholením charitatívneho koncertu bola spoločná skladba od Michaela Jacksona We Are The World.

Organizátori večera vyjadrili vďaku všetkým účinkujúcim, ktorí na koncerte vystúpili bez nároku na honorár, partnerom a dobrovoľníkom. "Posledné týždne boli pre mňa veľkým povzbudením. Vidieť podporu a nadšenie desiatok umelcov, firiem, médií a dobrovoľníkov, ktorí chcú pomôcť ľudom na Haiti, bolo veľkou motiváciou a pomáhalo nám to, aby sme Koncert pre Haiti dotiahli do úspešného konca,“ povedal jeden z organizátorov Martin Královič. "Sú chvíle, keď by sme sa všetci mali aspoň na okamih zastaviť a zamyslieť sa nad tým, aký je človek bezbranný v boji s vrtochmi prírody. Hlavné mesto Slovenska chce a musí byť nápomocné trpiacim a ľuďom v núdzi. Som rád, že Bratislavčania to cítia rovnako,“ uviedol primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský, ktorý prevzal nad koncertom záštitu.

"Nečakali sme, že na výzvu zasielať darcovské správy zareaguje v priebehu večera niekoľko tisíc ľudí. Ďakujeme celému organizačnému tímu, ktorý sa podieľal na príprave a realizácii koncertu pre Haiti a TV Lux za sprostredkovanie živého vysielania pre divákov v domácnostiach. Sme radi, že pán profesor Krčméry sa mohol zúčastniť a svojou osobnou výpoveďou dokázal spolu s reportérom Andrejom Bánom sprostredkovať nám ostatným živé obrazy o situácii na Haiti a povzbudiť nás v našej práci, ktorú budeme smerovať obetiam zemetrasenia,“ dodal generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity Radovan Gumulák.

Informácie agentúre SITA poskytla PR manažérka koncertu Silvia Turnerová.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM