Zo Slovenska

Na očkovanie treťou dávkou proti COVID-19 si ďalšie skupiny ešte počkajú

Ak pozvánku na tretiu dávku dostanú ľudia, ktorí majú pocit, že by na ňu nemali ísť, mali by sa obrátiť na svojich všeobecných lekárov.

Ilustračný obrázok k článku Na očkovanie treťou dávkou proti COVID-19 si ďalšie skupiny ešte počkajú
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Registrácia na tretiu dávku očkovania proti ochoreniu COVID-19 pre ďalšie skupiny sa zatiaľ nespustila. Ako v pondelok reagovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová, rezort v spolupráci s Národným centrom zdravotníckych informácií (NCZI) finalizuje technické detaily.

Tretia dávka

„Je nepustím žiadny systém registrovania alebo organizácie, o ktorom nie som presvedčený, že bude fungovať,“ povedal v pondelok minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Avizoval, že v utorok (26. 10.) sa pre riešenie tejto situácie stretne so šéfom NCZI Pavlom Capkom.

O možnosti prihlásiť sa na tretiu dávku pre ľudí nad 55 rokov, ale aj pre pacientov s chronickým ochorením či osoby s rizikovou prácou vo štvrtok (21. 10.) informovala po zasadnutí konzília odborníkov jeho členka a primárka Kliniky infektológie a geografickej medicíny Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre Alena Koščálová.

Zdôraznila, že ak pozvánku na tretiu dávku dostanú ľudia, ktorí majú pocit, že by na ňu nemali ísť, mali by sa obrátiť na svojich všeobecných lekárov.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM