Zo Slovenska

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli TISÍCE ľudí

Na proteste proti zásahom do verejnoprávneho RTVS aj druhého dôchodkového piliera sa vo štvrtok večer na bratislavskom Námestí slobody zišlo niekoľko tisíc ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli TISÍCE ľudí
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko. Poukázali na to, že vyváženosť televízie a rozhlasu neznamená rezignáciu na základné hodnoty pravdy a demokracie, na ktorých stojí spoločnosť. Slovenská demokracia podľa nich potrebuje verejnoprávne médium.

Ako podotkli, vláda chce siahnuť aj na druhý dôchodkový pilier, a aj preto potrebuje „zadusiť“ médiá.

PS je podľa jeho predsedu Michala Šimečku ochotné urobiť pri záchrane RTVS podobné kroky, ktoré urobili pri novele Trestného zákona. Tzn. obštrukciu v parlamente, nové veľké protesty či podania na Ústavný súd. „Hodíme im pod nohy každé poleno, ktoré bude poruke,“ povedal na proteste v Bratislave.

Protest proti rušeniu RTVS zorganizovali aj v Poprade, kde podľa organizátorov prišlo do 300 ľudí. Pod Tatrami išlo už o sedemnásty občiansky protest v meste. Vystúpil aj podnikateľ Jevgenij Bugrejev, ktorý sa v roku 2016 odsťahoval z Ruska, a hovoril o tamojších represiách.

Protivládny protest na podporu RTVS
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM