Webnoviny - Svet

Na Sázavafeste aj Monkey Business a Tata Bojs

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA

BRATISLAVA 17. februára (WEBNOVINY) – Desiaty ročník hudobného festivalu Sázavafest chce tento rok ponúknuť „to najlepšie, čo návštevník mohol za posledných deväť rokov na festivale vidieť a počuť“. Uviedol to na tlačovej besede riaditeľ podujatia Pavel Kloupar. K potvrdeným interpretom patria Sto zvířat, Support Lesbiens, Monkey Business, Tata Bojs, Kurtizány z 25. Avenue, UDG, Miro Žbirka, Kamil Střihavka, Marta Kubišová, Anna K. či Xindl X. „Tento rok by som chcel na Sázavafeste predstaviť nový singel z pripravovanej nahrávky. Na koncerte však nebude chýbať ani osvedčený repertoár, ktorý hráme na koncertoch,“ prezradil pre agentúru Mediafax Ondřej Ládek alias Xindl X. Spevák Kamil Střihavka by si na svoje vystúpenie rád pozval hostí. „Chcel by som, aby ma na pódiu sprevádzali moji hostia a kamaráti, ktorí so mnou počas mojej dvadsaťročnej kariéry spolupracujú. Pravdepodobne si so mnou zaspievajú Dan Bárta alebo Michal Pavlíček,“ povedal Střihavka.

Organizačný tím v súčasnosti rokuje o účasti zahraničných hviezd. „Zatiaľ nemôžem prezradiť žiadne meno. Účasť zahraničných interpretov je v rokovaní a ich mená by mohli byť známe v nasledujúcich niekoľkých týždňoch,“ uviedol Kloupar. „Tento rok sme vsadili na viac hostí než na jednu megastar, ktorou bol v minulom roku Moby. Myslím si, že viac účinkujúcich pritiahne na festival viac návštevníkov,“ do­dal.

Hudobný program oživia autorské čítania Michala Viewegha a Ireny Obermannovej, filmový stan, kde sa budú premietať snímky z tohtoročného Anifestu či divadelné predstavenia a tematické workshopy.

Letný Sázavafest sa bude konať od 5. do 7. augusta v areáli Malá strana v Kácove. Ešte predtým, 3. apríla v Kultúrnom dome Vltavská v Prahe, sa uskutoční jarný Sázavafest, kde sa predstaví 15 účinkujúcich, vrátane Xindla X, kapiel Švihadlo, Fast Food Orchestra, Plexis, Apple Juice alebo Rybičky 48.

SITA/MEDIAFAX

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM