Politika

Na Šimkovičovú mali v Abú Zabí verbálne ZAÚTOČIŤ Slováci: Je to ŠIKANA! reaguje rezort

Nenávistné a nehorázne praktiky voči ministerke kultúry už prekračujú všetky medze. V záverečný deň konferencie, pri odchode ministerky kultúry z miesta konania konferencie UNESCO, neznáma osoba slovne atakovala ministerku kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Na Šimkovičovú mali v Abú Zabí verbálne ZAÚTOČIŤ Slováci: Je to ŠIKANA! reaguje rezort
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slováci s kamerou a mikrofónom, ktorí sa tlačili do auta, ktoré odvážalo ministerku, ani po dvoch otázkach ministerky neodpovedali, odkiaľ sú, z akého média či inštitúcie. TASR správu poskytla ako vyjadrenie ministerstva kultúry.

Neznámi Slováci na ňu mali verbálne útočiť

Muž s mikrofónom iba opakoval, že je zástupcom daňových poplatníkov. Opakovane kládol ministerke otázku, čo robí na tejto „luxusnej zahraničnej ceste za peniaze daňových poplatníkov“.

Sústavné šikanovanie ministerky kultúry a ministerstva kultúry dospelo do štádia, že ministerku už aj verbálne atakujú na zahraničnej ceste, píše sa vo vyjadrení rezortu kultúry.

Tieto osoby bránia svojimi neustálymi útokmi ministerke vo výkone jej práce. Martina Šimkovičová sa pýta, kto tieto aktivity platí. Kto zaplatil cestu a ubytovanie dvom provokatérom? S akým zámerom a akým cieľom?

Hanba v zahraničí

„Ministerka kultúry je, samozrejme, kedykoľvek pripravená odpovedať na otázky novinárov a médií ohľadom štvordňovej zahraničnej cesty. Ak by ktokoľvek slušne prišiel a opýtal sa na čokoľvek súvisiace s aktivitami ministerky na konferencii UNESCO, odpovede dostane. Nie však drzou a neslušnou formou, bez predstavenia sa, pchajúc sa ministerke do auta,“ opisuje udalosť Petra Bačinská, riaditeľka Odboru komunikácie Ministerstva kultúry SR.

„Je to hanba, ktorú slovenskí občania robia v zahraničí, cirkus aký poznáme z čias Igora Matoviča, pred očami organizátorov medzinárodnej konferencie a účastníkov z celého sveta. Títo ľudia zrejme cielene sledujú každý jeden krok ministerky Šimkovičovej. Doslova sliedia a poľujú ako na korisť. Sú to mafiánske praktiky,“ reaguje.

Sledovali takýmto spôsobom aj aktivity ministrov bývalej vlády? Sliedili takto po ministerke Milanovej či Hroncovej? Čo sme sa dozvedeli o ich zahraničných cestách? Aký bol výsledok ich ciest pre Slovensko?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM