JAB Rôzne Zo Slovenska

Na slovenčine v Spišskej bolo veselo: Žiak prekvapil učiteľku slovom, potom tričkom

Stretli ste sa už so slovesom popremáhať? Vďaka nemu vznikla na jednej zo spišskonovoveských základných škôl milá situácia. Veď sledujte.

Ilustračný obrázok k článku Na slovenčine v Spišskej bolo veselo: Žiak prekvapil učiteľku slovom, potom tričkom
3
Galéria
Zdroj: Jana Gerčáková

Aj keď jarné prázdniny na východe už skončili a žiaci opäť zasadli do školských lavíc, pekné zážitky ich určite neminú ani tam. Dôkazom je aj milá situácia, ktorá sa stala na hodine slovenského jazyka na ZŠ na Hutníckej ulici v Spišskej Novej Vsi.

„Na hodine slovenčiny u deviatakov sme robili cvičenie na vidy slovies. Žiaci mali vytvoriť opačný vid k slovesu premáhať. Jeden zo žiakov vytvoril také slovo, s ktorým som sa ešte nestretla, tak som povedala, že také slovo neexistuje, ale keď ho nájde v slovníku, tak mu kúpim čokoládu,“ priblížila situáciu učiteľka slovenčiny Janka Gerčáková.

Ako sa však ukázalo, deviatak Michal mal pravdu a sloveso popremáhať existuje. A tak si čokoládu napokon zaslúžil. Opýtali sme sa aj Michala, ako na dané slovo prišiel. „ Ani som nejako nezaváhal nad tým, že by to slovo neexistovalo. Dávalo mi to zmysel k zadaniu úlohy,“ povedal s tým, že keď o tomto rozprával doma rodičom pri večeri, dostali spolu ešte jeden milý nápad.

Hodina prebehla ešte pred prázdninami, no Michal prišiel po prázdninách do školy v originálnom tričku. „Deti sa už smiali hneď, keď som vošla do triedy a nevedela som prečo. Potom sa Michal postavil v tričku s nápisom: Popremáhať, sloveso, ktoré dokáže zmiasť aj učiteľku slovenčiny. A tak som sa schuti zasmiala a samozrejme sme sa spolu aj odfotili,“ prezradila pani učiteľka. „Som rád, že sa na tom dokázali všetci zasmiať. Bude to pre mňa taká milá spomienka,“ uzavrel deviatak Michal.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Schuti sa zasmiala: Takýmto tričkom prekvapil žiak učiteľku v Spišskej Novej Vsi
3
Galéria
Zdroj: Jana Gerčáková
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM