ELA Správy Rôzne

Na Slovensko mieri ďalšia vlna CHLADNÉHO počasia: Pripravte sa dokonca aj na BÚRKY

Oficiálne zima už čoskoro skončí, no zimného počasia sa ešte nezbavíme. Mieri k nám ďalšia vlna chladného počasia, ktorú môžu odštartovať dokonca aj búrky.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko mieri ďalšia vlna CHLADNÉHO počasia: Pripravte sa dokonca aj na BÚRKY
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Oficiálnym koncom meteorologickej zimy je posledný februárový deň, no pri pohľade na aktuálne počasie to rozhodne zimne vonku nevyzerá, informuje iMeteo.sk.

Vonku to vyzerá v týchto dňoch jarne, avšak zima ešte rozhodne nikam neodchádza. Pripomenú nám to už nasledujúce dni. Chystá sa totiž ďalšia vlna výrazného ochladenia.

Zimu prinesie front s búrkami

Až do piatka nás čaká aktuálne prevládajúce jarné a veľmi teplé počasie. Ešte streda bude slnečná, no vo štvrtok sa už zamračí. Po oba dni však bude nadpriemerne teplo a teploty môžu ešte stúpať nad hranicu +10 °C.

„Zmena príde v piatok, kedy k nám od severozápadu začne postupovať studený front. Ten prinesie na viaceré miesta nášho územia dážď. Sneženie sa očakáva len vo vysokých polohách a len postupne, ako sa začne ochladzovať, bude hranica sneženia klesať do nižších nadmorských výšok,“ dodáva iMeteo.sk.

Do našej oblasti aktuálne prúdi veľmi teplý vzduch od juhu, no za studeným frontom sa začne natláčať chladná vzduchová hmota od severu, v dôsledku ktorej sa očakáva ochladenie aj o 10 °C.

Návrat zimného počasia

Výrazné ochladenie očakávame už v noci z piatka na sobotu, kedy hranica sneženia začne od severu klesať na 500 metrov, pričom na severe sa v sobotu môže objaviť sneženie aj v nižších polohách.

„Víkendové počasie však bude od toho týždňového výrazne rozdielne. Ešte v piatok očakávajte teploty, ktoré sa vyšplhajú na +5 až +14 °C, no v sobotu sa budú teploty pohybovať len od 0 do +6 °C, pričom na severe sa môže vyskytnúť aj celodenný mráz,“ informuje iMeteo.sk.

Ešte chladnejšie bude v nedeľu. V noci zo soboty na nedeľu bude mrznúť na celom našom území a maximálne teploty v nedeľu sa vyšplhajú na –3 až +4 °C.

Cez víkend sa nečakajú výraznejšie zrážky a počasie sa upokojí, avšak už teraz rátajte s tým, že bude na celom Slovensku chladné, zimné počasie a na rozdiel od aktuálnych dní to už bude rozhodne na zimné bundy.

Ilustračné foto

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM