red . Zo Slovenska

Na Slovensko mieri vlna sneženia a MRZNÚCEHO dažďa. Platia výstrahy 1. stupňa!

Večer a v noci si treba najmä na západe dávať pozor na poľadovicu. Meteorológovia vydali aj výstrahy prvého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko mieri vlna sneženia a MRZNÚCEHO dažďa. Platia výstrahy 1. stupňa!
Zdroj: TASR/Agerpres - Silviu Matei

Na územie Slovenska mieri sneženie a mrznúci dážď, ktorý môže spôsobiť problémy, a to predovšetkým v priebehu večerných a nočných hodín, upozorňuje iMeteo.sk.

Sneh, ľad a výstrahy

Máme za sebou mrazivú noc, počas ktorej teploty na našom území klesali aj k –15 °C. Nízke teploty budú na našom území pretrvávať aj počas noci. Podľa iMeteo.sk môžeme očakávať kvapalné, prípadne mrznúce zrážky, a to predovšetkým na západnom Slovensku a najmä počas noci. „Na zvyšku územia sa skôr očakávajú zrážky snehové,“ dodáva portál.

V priebehu večerných hodín dorazia na naše územie výraznejšie zrážky. „Postupne sa na viacerých miestach rozsneží, pričom na západe treba počítať aj so zrážkami kvapalnými či mrznúcimi, ktoré môžu na podchladenom zemskom povrchu aj namŕzať. Vo večerných hodinách sa tak pripravte na komplikácie,“ upozorňuje iMeteo.sk.

Večer a v noci si treba najmä na západe dávať pozor na poľadovicu. Tá môže podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) potrápiť celé územie Bratislavského kraja, ako aj niektoré okresy Nitrianskeho a Trnavského kraja. Výstraha prvého stupňa platí od 21.00 hod. do nedele (5. 12.) 9.00 hod., informuje SHMÚ na svojom webe.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM