ELA Správy Rôzne

Na Slovensko mieria vlny BÚROK a výdatných zrážok. Čo všetko nás čaká a dokedy bude pršať?

Počasie sa v našej oblasti zásadne zmení v piatok.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko mieria vlny BÚROK a výdatných zrážok. Čo všetko nás čaká a dokedy bude pršať?
Zdroj: TASR/František Iván

Nad strednú Európu postúpi studený front, ktorý v porovnaní s predchádzajúcimi bude iný. Tento studený front sa nad strednou Európou zvlní a vlniť sa tu bude až do nedele, čo prinesie oveľa výdatnejšie zrážky, informuje iMeteo.sk.

Aj krúpy

V piatok popoludní treba postupne predovšetkým na západnom a strednom Slovensku očakávať tvorbu kopovitej oblačnosti a postupne sa začnú vytvárať predfrontálne prehánky a búrky.

Pripravte sa na prehánky a búrky, môže sa vyskytovať aj krupobitie.

Piatkové búrky však budú podobné tomu, čo sme tu zažívali uplynulé dni. „Búrky síce môžu priniesť výdatnejšie úhrny zrážok, ale tie budú krátkodobé a mimoriadne suchá pôda takéto rýchle zrážky nestihne absorbovať a väčšina tak hneď stečie do povodia. Okrem prechodného vzostupu vodných tokov tak zrážky veľa prospechu neprinesú,“ vysvetľuje iMeteo.sk.

Upršaný víkend

Už v sobotu ráno od západu až juhozápadu začne na našom území pršať, pričom zrážky môžu byť aj výdatnejšie. Znamená to, že sobota prinesie výraznejší dážď s možnými búrkami, pri ktorých zosilnejú zrážky a pri príchode búrok aj vietor.

Pršať by malo aj v nedeľu, kedy je avizovaná ďalšia vlna zrážok. „Nadchádzajúci víkend bude iný ako uplynulé víkendy. Prudko sa ochladí a čaká nás sychravý a upršaný víkend, čo je pre aktuálne prevládajúce sucho na území Slovenska doslova vykúpením,“ dodáva portál.

Ilustračné foto

Súvisiace články

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM