ELA Technológie

Na Slovensko prichádzajú DVE NOVÉ české televízne stanice

Česká televízna skupina Prima poteší aj slovenských divákov, ktorí sa môžu tešiť na jej dva nové televízne kanály.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko prichádzajú DVE NOVÉ české televízne stanice
Zdroj: Unsplash.com , Pexels.com

Spoločnosť už požiadala českú Radu pre televízne a rozhlasové vysielanie o licenciu na dve nové televízne stanice, informuje portál Živé.sk.

Televízna skupina bude na Slovensku vysielať kanály s názvom Prima Cool SK a Prima Love SK. Stanice by mali byť iba slovenské verzie českých kanálov.

Dlhodobo sú tieto kanály u nás neoficiálne šírené prakticky všetkými veľkými operátormi. Sú u divákov obľúbené, avšak nemajú nakúpené zahraničné filmy a seriály pre slovenský trh.

„Preto má vysielateľ riešiť akvizičné práva pre seriály a tituly, ktoré sú dostupné aj pre slovenský trh. V prípade Primy Cool by zatiaľ nemalo ísť o filmové tituly. So seriálmi a reláciami zo zahraničia počíta,“ informuje Živé.sk.

Programy chcú distribuovať najmä pomocou internetu. Ako však informuje portál Parabola.cz, nie je vylúčené, že sa objavia aj na satelite.

Aktuálne môžu Slováci relácie spoločnosti Prima pozerať na medzinárodnom kanáli Prima Plus. Zoznam staníc v Česku je však bohatší. Diváci tam môžu sledovať okrem Prima Cool a Prima Love aj Prima Zoom, Prima Max, Prima Star a Prima Show či CNN Prima News.

Zatiaľ nie je známe, kedy presne by mali kanály spustiť vysielanie. Podľa Živé.sk by sa tak malo stať ešte tento rok.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM