ts Kultúra Magazín

Na Slovensko prídu hollywoodski kameramani! Budú tu natáčať pokračovanie Zaklínača

V druhej sérii sa podľa tvorcov môžeme tešiť na Geraltov návrat na Kaer Morhen a niekoľko nových postáv.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko prídu hollywoodski kameramani! Budú tu natáčať pokračovanie Zaklínača
Zdroj: Netflix CZ + SK Fans

Slovenskí fanúšikovia úspešného fantasy seriálu Zaklínač (Witcher) z produkcie streamovacej spoločnosti Netflix sa môžu tešiť na veľkú vec. Natáčanie druhej série seriálu sa bude odohrávať aj na Slovensku!

Natáčanie na Slovensku

Natáčanie druhej série Zaklínača zabrzdila situácia okolo pandémie nového koronavírusu. Čas, kedy tvorcovia nemohli natáčať, využili naozaj produktívne. „Okrem úpravy a doladenia scenára, ktorý údajne prepracovali do oveľa väčšej hĺbky, sa tiež bavili o bezpečnosti na pľaci. Podľa slov tvorkyne (Lauren S. Hissrich, pozn. red.) bude štábu záležať predovšetkým na tom, aby sa herci cítili na pľaci v bezpečí. Keby totiž mali nejaké pripomienky, tak na ne budú ihneď reagovať,“ píše portál edna.cz.

Natáčanie druhej série Zaklínača sa bude odohrávať aj na Slovensku. Informovala o tom neoficiálna stránka česko-slovenského Netflixu na Facebooku s tým, že natáčanie začne už 3. augusta. „Je to oficiálne! Natáčanie druhej série seriálu Witcher sa začne 3. augusta. Tento dátum potvrdila slávna produkčná databáza produkcie Production Wee. Bude sa natáčať v londýnskych Arborfield Studios, na ostrove Skye, na Slovensku a v Českej republike,“ uvádza stránka.

Konkrétne lokality, kde sa bude natáčať, zatiaľ známe nie sú. Natáčanie tretej série sa ale s istotou vyhne Maďarsku, kde sa točila väčšina prvej série.

Na čo sa môžeme tešiť?

V druhej sérii sa podľa tvorcov môžeme tešiť na Geraltov návrat na Kaer Morhen, pretože toto miesto predstavuje jeho domov, návrat ku koreňom. Zaujímavé bude tiež jeho stretnutie s bratmi v zbrani.

Pokračovanie Zaklínača prinesie podľa portálu edna.cz aj niekoľko nových postáv. Jednou z nich bude herec a kaskadér Joel Adrian, ktorý si zahrá istého Hemrika. V knihách by ste ho hľadali márne, žiadna taká postava v nich nevystupuje. V minulosti ale existoval zaklínač Hemrik, ktorý sa svojmu remeslu vyučil práve na Kaer Morhen.

Nové postavy si v druhej sérii zahrajú aj Vernon Dobtcheff a Alina Ilin. Stvárňovať budú doposiaľ nepomenovaných starých elfov.

Druhú sériu Zaklínača si diváci pozrú na Netflixe pravdepodobne počas budúceho roka. Natáčanie ale bude záležať najmä od toho, ako sa bude ďalej vyvíjať situácia okolo koronavírusu.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM