Zo Slovenska

Na Slovensku predávali EXTRÉMNE nebezpečnú hračku! Hrozí riziko ZADUSENIA

Na slovenskom trhu objavili ďalšiu nebezpečnú detskú hračku. Nariadili jej okamžité stiahnutie z predaja.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku predávali EXTRÉMNE nebezpečnú hračku! Hrozí riziko ZADUSENIA
3
Galéria

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) zistila, že na slovenskom trhu bol v ponuke výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia.

Ide o Detské puzzle podložky – dopravné prostriedky, Art. č. 01481299 pôvodom z Dánka.

Ako ju spoznáte?

„Penová podložka sa skladá z 9 ks rôznofarebných veľkých penových dielov, ktoré zobrazujú rôzne dopravné prostriedky. Výrobok sa predáva zabalený v priesvitnej fólii s papierovým štítkom, ktorý obsahuje údaje o výrobku. Na papierovom štítku sú uvedené nasledujúce údaje: artiklové číslo 01481299 , EAN kód: 5711512006460 a označenie CE,“ uviedla SOI na svojom webe.

Inšpekcia upozorňuje, že hračky pre deti do 3 rokov a ani ich odnímateľné časti nesmú v akejkoľvek polohe úplne zapadnúť do valca na malé časti.

Hrozí zadusenie

„Predmetná hračka je zložená z 9 ks veľkých penových dielov. V každom veľkom penovom diele je obrázok dopravného prostriedku, ktorý sa skladá z rôznofarebných dielov. Vo veľkých dieloch s motívom lietadla s vrtuľou a športového lietadla sú časti, ktoré úplne zapadnú do valca na malé časti (okno lietadla s vrtuľou, zadná časť vodorovnej chvostovej plochy a predná časť zo športového lietadla). Keďže hračka má charakter jednoduchej skladačky určenej pre deti do 3 rokov, malé časti predstavujú pre deti riziko zadusenia,“ upozorňuje Slovenská obchodná inšpekcia.

SOI okamžite nariadila stiahnutie hračky z trhu. „Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa,“ dodáva inšpekcia.

Fotografie nebezpečnej hračky nájdete v priloženej galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Na trhu objavili ďalšiu nebezpečnú hračku
3
Galéria
Zdroj: SOI.sk
Zdroj: Facebook.com/Alexandra Gasparikova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM