Lucia Lauková Správy Zo Slovenska

Na slovenský trh sa dostalo nebezpečné tričko: Deťom hrozí riziko zadusenia

Na našom trhu sa objavil výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia detí. Ide o detské tričko.

Ilustračný obrázok k článku Na slovenský trh sa dostalo nebezpečné tričko: Deťom hrozí riziko zadusenia
3
Galéria
Zdroj: soi.sk

Slovenská obchodná inšpekcia označila detské tričko značky Favorimo z Turecka za nebezpečný výrobok. „Slovenská obchodná inšpekcia zistila, že na trhu SR bol v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia a je preto výrobkom nebezpečným,“ píše inšpekcia na svojom webe.

Na prednej časti detského trička ružovej farby sa nachádza všitá aplikácia, na ktorej sú nalepené farebné kryštáliky rôznych tvarov. V okolí krku sa nachádza textilná mašľa.

Podľa Slovenskej obchodnej inšpekcie hrozí deťom práve kvôli neodstatočne upevneným farebným kryštálikom riziko zadusenia. „Pri skúške ťahom sa z detského trička oddelili jednotlivé farebné kryštáliky. Berúc do úvahy bežné a predvídateľné správanie malých detí vkladať často veci do úst, predstavujú farebné kryštáliky riziko zadusenia,“ vysvetľuje Slovenská obchodná inšpekcia na svojej stránke.

Po zistení inšpekcia kontrolovanej osobe uložila záväzné pokyny nepredávať nebezpečný výrobok, stiahnuť nebezpečný výrobok z trhu, informovať spotrebiteľa o nebezpečnom výrobku a o možnosti jeho vrátenia späť. Zároveň Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ktorí si uvedený výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať a odstránili z dosahu detí.

„Spotrebiteľ má právo predmetný nebezpečný výrobok vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku,“ dodala Slovenská obchodná inšpekcia na webe.

Na slovenský trh sa dostalo nebezpečné tričko: Deťom hrozí riziko zadusenia
3
Galéria
Zdroj: soi.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM