han Zo Slovenska

Na Úrade verejného zdravotníctva zavládol SMÚTOK: Zomrela zástupkyňa Mikasa!

V nedeľu 26. decembra zomrela vo veku nedožitých 63 rokov zástupkyňa hlavného hygienika SR a hlavná odborníčka pre odbor hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov Iveta Trusková.

Ilustračný obrázok k článku Na Úrade verejného zdravotníctva zavládol SMÚTOK: Zomrela zástupkyňa Mikasa!
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

„Problematike hygieny výživy a bezpečnosti potravín na regionálnej, národnej, európskej a svetovej úrovni zasvätila pani doktorka Trusková celý svoj profesijný život,“ informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

Čomu sa venovala?

Pripomenula, že zosnulá odborníčka zastupovala SR vo viacerých medzinárodných i národných odborných výboroch a pracovných skupinách, podieľala sa na tvorbe preventívnych programov i legislatívnych úprav v oblasti verejného zdravotníctva a v oblasti potravín.

„Bola pri zrode zákona o potravinách a tvorbe Potravinového kódexu SR,“ doplnila Račková. Vyzdvihla i Truskovej publikačnú a pedagogickú činnosť, v mene kolektívu Úradu verejného zdravotníctva poukázala tiež na mimoriadne ľudské kvality doktorky Truskovej.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM