ELA Rôzne

Nad Slovenskom sa poriadne zmráka: V Tatrách nasnežilo, inde sa pripravte na blesky a búrky

Od severozápadu sa nad naše územie nasúvajú aj búrky.

Ilustračný obrázok k článku Nad Slovenskom sa poriadne zmráka: V Tatrách nasnežilo, inde sa pripravte na blesky a búrky
3
Galéria
Foto: Krisztina Szabó / Zdroj: iMeteo.sk

Aj dnešný deň prinesie na naše územie prevažne oblačné počasie s početnými zrážkami, ktoré je pod vplyvom oblasti nižšieho tlaku vzduchu. Tá zabezpečuje v našej oblasti vlhkosť v ktorej sa opäť tvoria početné prehánky a búrky.

„Zrážky sa v týchto chvíľach vyskytujú predovšetkým na severe Slovenska, kde sa nachádza pole výrazného dažďa. V tejto zrážkovej oblasti je vnorených aj niekoľko búrok. Ďalšie prehánky a búrky sa tvoria v oblasti západného a severozápadného Slovenska,“ informuje portál iMeteo.sk.

Detekcia bleskov zaznamenala už aj prvé blesky. V oblasti Českej republiky a Slovenska udrelo 24 bleskov. Treba však počítať s tým, že v nasledujúcich hodinách bude búrok a prehánok výrazne viac.

Tatry sa zabeleli

Včerajšok priniesol na naše územie ďalšie zrážky a v najvyšších polohách aj nasnežilo. Na Slovensku sa včera ochladilo a hranica sneženia klesla na zhruba 1700 m n. m.

„Snehové zrážky sa počas včerajška objavili na viacerých miestach vo Vysokých aj Nízkych Tatrách. Včera a dnes ráno sa Tatry na mnohých miestach, najmä v najvyšších polohách, zabeleli,“ dodáva iMeteo.sk.

Snežilo napríklad na Lomnickom štíte, Lomnickom Sedle či Skalnatom Plese. V Nízkych Tatrách sa snehové zrážky objavili na Chopku či na Konskom Grúni.

Aktuálne v našich horách panuje zamračené počasie a na niektorých miestach sneží naďalej.

Májové sneženie aj v nižších polohách Tatier
3
Galéria
Zdroj: vt.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM