Zo Slovenska

Naď stojí za zásahom polície v Piešťanoch: OPICE a DEZOLÁTI sú absolútnym odpadom spoločnosti

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) sa postavil za zásah polície proti skupine ľudí bez rúšok v Piešťanoch.

Ilustračný obrázok k článku Naď stojí za zásahom polície v Piešťanoch: OPICE a DEZOLÁTI sú absolútnym odpadom spoločnosti
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

V piešťanských potravinách sa strhla potýčka medzi policajtmi a skupinou ľudí, ktorá si odmietala nasadiť rúška. Video zo zákroku sa začalo šíriť sociálnymi sieťami. Minister Naď zásah policajtov chváli a je dokonca presvedčený, že mohol byť ešte tvrdší.

Odpad spoločnosti

„Opice na plote úradu vlády, opice na štadióne v Trnave a opice v Lidli v Piešťanoch, Prievidzi a inde, či opice a dezoláti pred domom lekárov a vedcov. Stále tá istá skupina výtržníkov, ktorí pre našu spoločnosť nerobia nič dobré. Naopak, porušujú zákony, provokujú, ničia, urážajú, vyhrážajú sa,“ napísal šéf rezortu obrany na sociálnej sieti.

Ak si podľa jeho slov nedokáže štát poradiť s touto malou skupinou porušujúcou existujúce právne normy, väčšia, slušná časť obyvateľov bude trpieť.

„Naopak, vandali, grázli a dezoláti, ktorí som presvedčený, že za peniaze a s jasným cieľom provokácie, porušujú po celom Slovensku zákony. Šíria chorobu medzi zodpovednými ľuďmi lebo nedodržiavajú protiepidemické nariadenia, zneužívajú na svoje primitívne a protizákonne konanie aj malé deti a dokonca berú tovar z obchodov bez zaplatenia. Osočujú a vyhrážajú sa vedcom či lekárom pred ich domovmi, sú absolútnym odpadom spoločnosti, s ktorým sa musíme jasne vysporiadať,“ skonštatoval Naď.

Zásah polície

Voči osobám, ktoré si odmietali v jednom supermarkete v Piešťanoch nasadiť respirátory, nechceli opustiť priestor a blokovali ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici, zasahovala vo štvrtok (4. 11.) polícia.

Privolali ju zamestnanci a súkromná bezpečnostná služba, ktorí nedokázali situáciu s nimi vyriešiť. Pri zásahu musela polícia použiť aj donucovacie prostriedky.

Podporu polícii vyjadril aj premiér Eduard Heger a minister vnútra Roman Mikulec (obaja OĽANO).

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM