MI Zo Slovenska

Naď vysvetľuje status o OPICIACH na protestoch. Obul sa aj do médií

Viacerých ľudí pobúrili slová ministra obrany, ktorý demonštrantov na protivládnych protestoch 17. novembra nazval opicami.

Ilustračný obrázok k článku Naď vysvetľuje status o OPICIACH na protestoch. Obul sa aj do médií
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Internetom sa od utorka šíri ako blesk komentár ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorým vo facebookovej debate urážlivo označil ľudí na utorkovej protivládnej demonštrácii za opice a psychopatov. V stredu na tlačovej konferencii to minister obrany vysvetľoval.

Kto je tu opica?

Viacero portálov, novinárov i bežných ľudí prevzalo komentár Jaroslava Naďa, ktorým v neznámej diskusii reagoval na nepovolené protesty 17. novembra.

„Ja normálnych ľudí nevidím demonštrovať. Iba opice, bitkárov, extrémistov a psychopatov,“ napísal J. Naď.

Viacero ľudí to vnímalo ako veľmi nevhodný slovník predstaviteľa vládnej moci a prejav arogancie. Pravdou je, že na rozdiel od podobnej októbrovej akcie, boli tentokrát ulice plné aj bežných občanov, ktorí sa dištancovali od prítomných extrémistov.

Minister Naď si nemyslí, že to so svojím vyjadrením prehnal. „Ja som reagoval na to, že som videl extrémistov, ktorí zranili policajta a vešali sa na plot úradu vlády,“ uviedol minister na tlačovke.

Vysvetľoval, že práve radikáli lezúci po plote úradu vlády mu pripomenuli opice a presne takto treba jeho slová chápať. Zároveň sa posťažoval, že jeho komentár bol vytrhnutý z kontextu. Celé vlákno spornej facebookovej debaty sa už dohľadať nedá.

Vystrihnuté z kontextu

Minister obrany sa vo svojej odpovedi obul aj do médií. Vyhlásil, že ak niekto vysvetľuje jeho slová o opiciach inak, tak klame a zavádza. Robia to vraj aj niektorí novinári a spomenul meno Daga Daniša.

Minister obrany odmietol Danišove slová na Facebooku o tom, že chcel na protesty nasadiť armádu. V skutočnosti sa iba na vláde diskutovalo o možnosti nasadiť vojenskú políciu, pretože sa na to spýtal minister vnútra.

Novinár Dag Daniš vo svojom statuse adresoval vláde aj širšiu kritiku na základe vlastného pozorovania protivládnych protestov 17. novembra.

„Viacerí ľudia, s ktorými som hovoril pred Prezidentským palácom, volili vo februári Matoviča. Aj mladší, aj starší a aj tí, čo prišli do Bratislavy vlakom… Nie všetci boli "náckovia“ a „mafiáni“, ako to zobrazili televízne kanály."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM