MI Ako ušetriť

Nádherné zážitky zadarmo! Pozrite sa do Bieleho domu či paláca Versailles

Cestovanie je v čase koronakrízy veľmi obmedzené a väčšina pamiatok je zatvorená. O to viac vám teraz môže prísť vhod jedinečná príležitosť obzrieť si z vnútra a celkom zblízka vychytené lokality.

Ilustračný obrázok k článku Nádherné zážitky zadarmo! Pozrite sa do Bieleho domu či paláca Versailles
Zdroj: TASR/AP

Americké prezidentské voľby upriamili pozornosť na Biely dom aj v prípade ľudí, ktorí sa inak o americkú politiku nezaujímajú. Vďaka špeciálnej aplikácii vyhľadávača Google sa môžete poprechádzať aj po jeho interiéri a získať absolútne nevšedný zážitok z luxusných priestorov amerických prezidentov. Biely dom však nie je jediný, ktorý si môžete takto virtuálne a zadarmo prezrieť.

Vitajte v Bielom dome!

Na tejto stránke Google vyhľadávača si môžete detailne prezrieť veľkú časť vnútorných priestorov Bieleho domu. Nachádza sa v ňom 132 miestností, 35 kúpeľní, 28 krbov, 8 schodísk a 3 výťahy.

Virtuálna prehliadka vás síce nezavedie do súkromných priestorov amerických prezidentov, ale aj tak je to skvelý zážitok.

Budova sa začala stavať v roku 1791 na podnet prvého amerického prezidenta Georga Washingtona, ale on si už jej luxus neužil. Po ôsmich rokoch stavby sa do nej nasťahoval až prezident John Adams v roku 1800.

Biely dom je otvorený aj pre verejnosť, pretože zároveň slúži ako múzeum americkej histórie. Ak teda môžete osobne zavítať do Washingtonu, musíte sa vopred objednať na prehliadku a hlavne nezabudnúť na zoznam zakázaných predmetov.

Je logické, že dnu si nemôžete vziať žiadne zbrane. Zákaz sa však vzťahuje aj na akékoľvek tašky, cigarety vrátane elektronických, jedlo, tekutiny, spreje, či vlajky.

Palác vo Versailles

Vaše virtuálne cestovanie bez akýchkoľvek nákladov doslova nemá hraníc. Magnetom pre turistov z celého sveta je aj sídlo francúzskych kráľov – Palác vo Versailles. Pre súčasnú koronakrízu je pre návštevníkov momentálne zatvorený, ale virtuálnu prehliadku nájdete na tomto linku.

Pri prechádzaní po jeho nekonečných a bohato zdobených chodbách a salónoch môžete obdivovať viac ako 150 umeleckých diel doplnených komentárom.

Špeciálna aplikácia vám umožní priblížiť sa k jednotlivým predmetom doslova na pár centimetrov a môžete ich dokonca ľubovoľne presúvať, aby ste získali lepší pohľad.

Skutočnou lahôdkou, ktorú umožňuje len virtuálna prehliadka Versailles, je možnosť vstúpiť do kráľovskej komnaty a nahliadnuť za závesy okolo kráľovského lôžka.

Do zoznamu svetových pamiatok, ktoré môžete takto navštíviť aj v čase korony, patrí aj legendárne mesto starých Inkov Machu Picchu alebo skvostný indický pomník lásky Tádž Mahal.

Ak vás lákajú skôr prírodné krásy, aj tu máte možnosť cestovať celkom zadarmo a získať veľmi autentický zážitok. Či už je to americký Grand Canyon, ostrovy Galápy alebo amazonský prales.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM