han Šport Ostatné športy

Nahnevaný Sagan naložil súperom a nebral si servítku pred ústa: Nemajú gule!

Zdá sa, že Petrovi Saganovi nie je na pretekoch Giro d´Italia súdené vyhrať. Možno aj preto sa po 8. etape rozhorčene vyjadril na adresu ostatných cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Nahnevaný Sagan naložil súperom a nebral si servítku pred ústa: Nemajú gule!
7
Galéria

V spomínanej etape mal žilinský rodák bojovať o víťazstvo, ale skončil hlboko v poli porazených. Ktovie, či ho nahnevalo to, že obsadil sté miesto alebo to, že boli počas etapy problémy v pelotóne.

O čo išlo?

Jazdec nemeckej stajne Bora-Hansgrohe sa posťažoval, že nikto v „balíku“ nemal záujem spolupracovať na dostihnutí vedúcej skupinky jazdcov. Išlo hlavne o tím Groupama – FDJ, v ktorom jazdí Arnaud Démare, ktorý už vyhral na Gire tri etapy.

„Vedel som, že to takto dopadne! Predošlé dni sme vždy makali a Démare zakaždým zvíťazil. Teraz, keď sa znovu mohlo špurtovať… no neviem, nemajú gule na pretekanie, či čo mám k tomu povedať?!“ vyhlásil Sagan, ktorého slová priniesol portál cyclinside.it.

Ďalšie kritické slová

Slovenský pretekár mal ťažké srdce aj na záver 7. etapy, ktorú ovládol Démare. Mal na mysli jeho manéver, ktorým ho pred cieľom zahnal k zábranám. Viacerí, nielen Sagan, po vzhliadnutí videa apelovali k rozhodcom, aby víťaza potrestali. „Povedal som mu, že nabudúce môže ísť ešte aj napravo, potom zase naľavo a potom opäť napravo,“ ironicky poznamenal Sagan.

Trojnásobný majster sveta je tak na prestížnom talianskom podujatí stále bez víťazstva, ale trikrát skončil na druhom mieste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM