TOS Zo zahraničia

Nájdete ich aj u nás: V Taliansku chcú STOPKU pre české štipľavé čipsy! Sú NEBEZPEČNÉ?

Internetovú výzvu zjesť takýto čips už prijali aj viacerí slovenskí influenceri.

Ilustračný obrázok k článku Nájdete ich aj u nás: V Taliansku chcú STOPKU pre české štipľavé čipsy! Sú NEBEZPEČNÉ?
Zdroj: TikTok.com/deanrayper

V Taliansku začali kompetentné úrady konanie proti spoločnosti, ktorá v tejto krajine distribuuje český výrobok Hot Chip Challenge. Informoval o tom taliansky server Corriere Roma.

Podľa talianskych úradov je výrobok nebezpečný pre mladistvých a nemal by byť voľne predajný.

Za problém považujú internetovú výzvu v spojitosti s týmto produktom, mladí ľudia môžu neuvážene preceniť svoje „sily“.

Internetová výzva

Čipsy, ktoré sa predávajú po jednom kuse v balení, sú ochutené jednými z najštipľavejších chilli papričiek, Carolina Reaper a Trinidad Scorpion Moruga.

Spoločnosť spustila výzvu, aby sa odvážlivci natočili, ako jedia tento čips, video zverejnili na sociálnych sieťach a vyzvali niekoho ďalšieho. Výzva sa šíri najmä medzi mladými ľuďmi a prevažne na sociálnej platforme TikTok. Faktom je, že výrobca na extrémne vlastnosti produktu sám upozorňuje.

Rozhodnutie manažéra

Český server Idnes.cz pripomína, že už v apríli jeden supermarket vo Francúzsku stiahol z predaja tento produkt. Nešlo však o rozhodnutie úradov, resp. o to, že by produkt nespĺňal legislatívne požiadavky.

Bolo to subjektívne rozhodnutie manažéra obchodu, ktorý to odôvodnil tým, že produkt v spojitosti s výzvou môže pre mladých ľudí predstavovať nebezpečenstvo.

Produkt im odobrili

„Ako potravinárska firma sme samozrejme boli niekoľkokrát kontrolovaní Štátnou poľnohospodárskou a potravinárskou inšpekciou aj ministerstvom poľnohospodárstva, ktoré preukázalo, že naše produkty spĺňajú všetky povinnosti potravinárskej firmy. Sme si vedomí štipľavosti používaných papričiek obsiahnutých v produkte Hot Chip Challenge, a preto sme tento produkt konzultovali s ministerstvom poľnohospodárstva, odborom bezpečnosti, ktorý sa vyjadril po konzultácii s ostatnými členskými štátmi Európskej únie, že ide o surovinu, ktorú možno bežne užívať v potravinách ,“ uviedla na jar vo svojom písomnom vyhlásení spoločnosť, ktorá stojí za štipľavými čipsami.

Tieto čipsy sú dostupné a známe aj u nás, internetovú výzvu prijali viacerí slovenskí influenceri.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM