Peter Simon Regióny Zo Slovenska

Najkrajšie jarné výhľady na Rožňavu: Nádhera zachytená zo známych skál nad mestom, FOTO a VIDEO!

Rožňava je krásna. Očarí nielen historickým centrom, ale aj prírodou, ktorou je obklopená. Úchvatná je však aj z výšky.

Video: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Teplé jarné počasie láka ľudí do prírody. Rožňavčania si veru majú z čoho vyberať, veď okolie nášho mesta je plné krás. Kochať sa z neďalekých kopcov môžete aj priamo naším mestom. Odkiaľ sú podľa našej redakcie výhľady najkrajšie?

Na Silickej planine nájdete čarovné miesto, ktoré ponúka úchvatný výhľad na mesto. V prípade priaznivého počasia odtiaľ zazriete aj najvyššie vrcholy Vysokých Tatier, ale aj iné krásne scenérie Gemera. Ide o Dievčenskú skalu a neďaleké Brzotínske skaly.

Tieto miesta sú pre mnohých Rožňavčanom dobre známe. Aj keď nie každý bol „tam“ hore, dobre ich je vidieť aj priamo z nášho mesta. Planinový vrch Dievčenská skala sa vypína južne od mesta Rožňava na severnom okraji Silickej planiny. Leží v nadmorskej výške 660 metrov a na jeho severnom svahu sa nachádza neveľká výhľadová skalná plošina.

O niečo ďalej, na severozápadnom svahu Silickej planiny nad obcou Brzotín, sa týčia zďaleka viditeľné Brzotínske skaly.

Ako informuje stránka slovenskykras.eu, svojou rozlohou 433,78 ha patrí k najväčším rezerváciám na území Slovenského krasu, vyhlásená bola v roku 1984. Rastie tam niekoľko vzácnych a chránených i endemických druhov rastlín. Keďže je tam 5. stupeň ochrany, platí zákaz pohybovať sa mimo vyznačeného turistického chodníka alebo náučného chodníka.

Keď raz tieto miesta navštívite, učarujú zaiste aj vám. Vychutnať si na nich môžete východ či zápas slnka, no napríklad aj romantický výlet s partnerom.

Foto: ilustračné

Obrazom: Nádhera zachytená z Dievčenskej a Brzotínskej skaly
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM