Aktualizované Správy

Najprv sa neskrýval, potom ukrýval: Brata známej moderátorky chytili rakúski policajti, vraj bol iba na liečení

Brata moderátorky Zlatice Puškárovej hľadala polícia aj za hranicami na základe európskeho zatykača. Kým spočiatku sa neskrýval dokonca ani pred médiami, neskôr sa po ňom na pár týždňov akoby zľahla zem. Na sociálnej sieti tvrdil opak.

Ilustračný obrázok k článku Najprv sa neskrýval, potom ukrýval: Brata známej moderátorky chytili rakúski policajti, vraj bol iba na liečení
Zdroj: Facebook

Rakúski policajti zadržali v Hainburgu hľadaného Slováka Petra P., na ktorého je vydaný európsky zatykač v súvislosti s miliónovými daňovými podvodmi. Už je v rukách polície. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Nový Čas, podľa ktorého ho mali zadržať vo štvrtok (19.5.) podvečer v rakúskom Hainburgu.

„Krátko po siedmej večer ho z tamojšej policajnej stanice odviezli preč,“ uviedol denník. Zadržaný muž s médiami nekomunikoval.

Rakúski policajti bližšie informácie neposkytli, k prípadu sa nevyjadrilo ani vedenie slovenskej polície. Denník pripomína, že Petrom P. sa polícia zaoberá už dlhší čas.

Na ozdravnom pobyte

Na svojom profile sociálnej siete bol Peter P. stále aktívny. V statuse 16. mája tvrdil, že je stále na „péenke“.

„Dozvedel som sa, že som obvinený a je na mňa vydaný zatykač. Doteraz som PN a v rámci toho som sa riadil odporúčaniami lekára a absolvoval som ozdravný pobyt. Dnes si idem ešte pre výsledky a popis z holtera, a ak bude všetko v poriadku, mal by som mať ukončenú PN. Mám doporučený kľudový režim a vyhýbanie sa stresu. Ten mi vytvára samozrejme určitá negatívna medializácia toho, že som obvinený a to napriek tomu, že som nemal doteraz možnosť sa k veciam ktoré sú mi kladené za vinu vyjadriť.“

Daňové podvody?

Je podozrivý v súvislosti s fiktívnymi obchodmi s diamantmi či reklamnými službami, pri ktorých organizovaná skupina na daniach obrala štát o tri milióny eur. „Za organizátora trestnej činnosti je považovaný Peter P., toho času na úteku,“ uviedol pred niekoľkými týždňami policajný prezident Tibor Gašpar.

Petrovi P. hrozí v prípade dokázania viny za zločin podvodu v súbehu s pokračujúcim zločinom skrátenia dane a poistného, väzenie na sedem až 12 rokov.

Čítajte aj: Svet o Slovensku: Vraj musela pašovať kokaín, aby jej syn mohol chodiť do školy

Peter Puskar
3
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM