Aktualizované han Správy Zo Slovenska

Najprv výsluch, potom psychiatria a teraz: vyšetrovacia VÄZBA. Brhelovi hrozí 15 rokov!

Podnikateľ Jozefa Brhela, ktorý je obvinený v rámci akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pod názvom Mýtnik, ide do vyšetrovacej väzby.

Ilustračný obrázok k článku Najprv výsluch, potom psychiatria a teraz: vyšetrovacia VÄZBA. Brhelovi hrozí 15 rokov!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd. Podnikateľ je obvinený z toho, že s vedením finančnej správy manipuloval tendre, a hrozí mu 15 rokov väzenia,“ uvádza portál Denníka N.

Tu je dôvod

Sudkyňa Ružena Sabová zobrala podnikateľa do väzby z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov a z dôvodu možného úteku. Rozhodnutie nie je právoplatné, tak prokurátor ÚŠP, ako aj obhajca podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. „Stratil som ilúzie o právnom štáte. Viete si predstaviť dôvod útekovej väzby, že klient je ohlásený, plní si svoju občiansku povinnosť, riadne sa dostaví na výsluch na dohodnutý termín? Oni v tom vidia nejaký útekový dôvod,“ zareagoval pre médiá Štanglovič. Zároveň odmietol aj dôvody kolúznej väzby s ohľadom na zdravotný stav svojho klienta.

Čo sa stalo?

V utorok (2. 2.) vo večerných hodinách hospitalizovali v ružinovskej nemocnici v Bratislave z dôvodu zlého zdravotného stavu. Potvrdil jeho obhajca Ľudovít Štanglovič. Jozef Brhel vypovedal na NAKA v budove Prezídia Policajného zboru (PZ) v utorok od 10.00 h takmer šesť hodín, a následne ho polícia zadržala. Podľa obhajcu podnikateľ kategoricky poprel spáchanie skutkov. „Čo sa týka dôkaznej situácie, sme toho názoru, že vznesené obvinenie bolo minimálne predčasné, respektíve nedôvodné,“ zdôraznil.

Písali sme o tom v tomto ČLÁNKU.

Podnikateľ poslal v piatok (29. 1.) do médií vyhlásenie, kde všetky obvinenia odmieta a svoju nevinu je rozhodnutý preukázať pred orgánmi činnými v trestnom konaní. Zároveň sa vzdal výkonných pozícií v spoločnostiach patriacich do podnikateľskej skupiny ZMJ SICAV.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM