Barbara Dallosová Magazín Ona

Najvyššia žena sveta láme ĎALŠIE REKORDY: Pozerať sa na svet zhora je sranda, tvrdí

Hoci dokáže chodiť len s oporou, mladá Turkyňa je vraj na svoju inakosť hrdá. Teraz rozšírila zbierku rekordov o tri nové.

Ilustračný obrázok k článku Najvyššia žena sveta láme ĎALŠIE REKORDY: Pozerať sa na svet zhora je sranda, tvrdí
6
Galéria

Rumeysa Gelgi z Turecka je rozhodne neprehliadnuteľná osoba. Už pred niekoľkými rokmi sa stala najvyššou tínedžerkou na svete, v dospelosti následne získala titul najvyššej ženy na svete. Dnes 25-ročná Rumeysa meria neuveriteľných 215,16 centimetrov.

Nové rekordy

Najnovšie svoju zbierku rekordov rozšírila o ďalšie tri. Ako píše oficiálny web Guinessovej knihy rekordov, rekordmanka má tiež najdlhší prst (11,2 cm), najväčšiu ženskú ruku a najdlhší chrbát (59,90 cm).

Najvyššia žena sveta je na svoje odlišnosti pyšná a pravidelne šíri osvetu o inakosti. Rumeysa ako ambasádorka viacerých projektov veľa cestuje, rada pláva a trávi čas s rodinou. A so svojou diagnózou to pritom vôbec nemá jednoduché.

Život na vozíčku

Pod netypický vzhľad mladej ženy sa podpísala zriedkavá diagnóza menom Weaverov syndróm. Tento zriedkavý genetický úkaz je obvykle dedičný a spôsobuje mimoriadne zrýchlený rast. Rumeysa však chorobu nezdedila, jej rodičia sú normálne veľkí.

Hoci energická Turkyňa všade rozdáva úsmevy, bežný život je pre ňu veľmi komplikovaný. Choroba spôsobuje obmedzenú pohyblivosť, nestabilitu pri chôdzi a často aj problémy s dýchaním.

Rekordmanka sa väčšinou pohybuje na invalidnom vozíku. Niekedy použije chodítko, na tom sa však udrží len kratší čas.

Inšpiruje ostatných

Napriek tomu Rumeysa tvrdí, že na svoju inakosť je hrdá a snaží sa pomôcť ľuďom v podobnej situácii. Je aktívna na sociálnych sieťach a využíva ich na osvetu o prijímaní odlišností.

„Narodila som sa s výraznou fyzickou jedinečnosťou. Verím, že inšpirujem a povzbudím aj ostatných ľudí, ktorí sú viditeľne odlišní, aby sa mali radi a boli sami sebou,“ napísala Rumeysa na svojom Instagrame.

Najvyššej žene na svete nechýba zmysel pre humor a vie si vystreliť aj sama zo seba. Ako hovorí, jej choroba má aj výhody. Vraj je celkom zábavné pozerať sa celý deň na ľudí zhora.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: YouTube.com

Začítajte sa do ďalších zaujímavých tém

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM