Aktualizované Krimi

NAKA zasahovala na Záhorí: Zadržali časť gangu takáčovcov aj STAROSTU Záhorskej Vsi

Takáčovci mali na objednávku podpáliť dom v rómskej osade.

Ilustračný obrázok k článku NAKA zasahovala na Záhorí: Zadržali časť gangu takáčovcov aj STAROSTU Záhorskej Vsi
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Po rannom zásahu Národnej kriminálnej agentúry skončil v pondelok ráno v putách starosta Záhorskej Vsi Boris Šimkovič.

Podpálenie domov

Dôvodom má byť objednávka čierneho výjazdu takáčovcov na podpálenie rodinných domov v rómskej osade v Záhorskej Vsi. Informoval o tom portál startitup.sk.

Po akcii NAKA obvinili štrnásť mužov z gangu takáčovcov. V putách podľa informácií startitup.sk skončilo osem členov zločineckej skupiny a tiež starosta Záhorskej Vsi.

Zvyšné osoby zadržala polícia už v minulosti a momentálne sú vo väzbe. Pre TASR to potvrdil vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka.

„Obvinení sa mali dopustiť trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, hrubého nátlaku, ublíženia na zdraví, poškodzovania cudzej veci a porušovania domovej slobody,“ priblížil Slivka.

Medzi zadržanými má byť aj takáčovec Csaba Dömötör, známy z kauzy ovplyvňovania svedeckých výpovedí. Dömötör spravil v lete 2021 dohodu o vine treste. Pred súdom sa priznal, že ho nahovorili na krivú výpoveď, ktorej sa mal dopustiť v roku 2020 v priestoroch Prezídia PZ.

Dömötör vtedy dostal podmienečný trest a do dnešného dňa bol na slobode. Polícia k prípadu bližšie informácie neposkytuje. „Aktuálne prebiehajú procesné úkony, preto bližšie informácie poskytneme, až keď to procesná situácia dovolí,“ doplnil Slivka.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM