Aktualizované Krimi

Veľký zásah NAKA: Zločinecká skupina mala pôsobiť minimálne od roku 2007

Národná kriminálna agentúra mala v stredu ráno plné ruky práce. Pre drogovú trestnú činnosť zasahovala v okolí Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Veľký zásah NAKA: Zločinecká skupina mala pôsobiť minimálne od roku 2007
Foto: Rastislav Búgel

Protizločinecká jednotka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zasahovala v okolí Nitry. Dôvodom je drogová trestná činnosť týkajúca sa aj mesta Sereď. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Zadržaných bolo niekoľko osôb vrátane aktívneho policajta, bývalého policajta a policajta Kriminálneho úradu Finančnej správy. Viac informácií prinesieme neskôr,“ uviedla polícia.

Medzi zadržanými aj policajt

Ako neskôr informovala polícia na sociálnej sieti, protidrogová akcia VENAL 3 skončila 16 obvineniami zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, 12 z nich aj z drogovej trestnej činnosti. „Šesť obvinených je vo väzbe, zadržali sme päť osôb, medzi nimi aj policajta a príslušníka Kriminálneho úradu Finančnej správy. Po ďalších piatich intenzívne pátrame,“ prezradila Polícia SR.

Počas vyšetrovania vypočula polícia svedkov, vykonala domové prehliadky aj prehliadky iných priestorov. „Bolo nutné vstupovať aj do obydlí a vykonať množstvo ďalších úkonov a znaleckých skúmaní,“ opisuje zásah polícia na sociálnej sieti.

Hrozia im vysoké tresty

Zločinecká skupina mala podľa polície najmenej od roku 2007 pôsobiť prevažne v Trnavskom a Bratislavskom kraji, najmä v Seredi, Galante, Trnave, Nitre a v ich širšom okolí. „Malo ísť predovšetkým o drogovú a násilnú trestnú činnosť. Násilie mali využívať na posilnenie postavenia v regiónoch alebo zastrašovanie svojich členov, či konkurenčných skupín. Všetko samozrejme za účelom zisku,“ uviedla Polícia SR.

„Zločinecká skupina mala zabezpečovať látky na výrobu metamfetamínu a drogu vyrábať. Mala tiež zadovažovať kokaín a medzi sebou predávať na distribúciu cez svojich dílerov konečným užívateľom. Od roku 2015 do minulého roku tak mali zabezpečiť prekurzory na výrobu takmer 80 kg metamfetamínu za viac ako 1,8 milióna Eur. Hrozia im tresty na 20 až 25 rokov alebo doživotie,“ dodáva na FB profile Polícia SR.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM