Správy Zo zahraničia

Napätie sa STUPŇUJE: Nikto z nás sa nepôjde udať, odkazuje Prigožin Putinovi

Šéf vagnerovcov zverejnil ďalšiu nahrávku, tentoraz sa prihovára priamo Vladimirovi Putinovi.

Ilustračný obrázok k článku Napätie sa STUPŇUJE: Nikto z nás sa nepôjde udať, odkazuje Prigožin Putinovi
Zdroj: Twitter.com/NEXTA

Šéf súkromnej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin vyhlásil, že ruský prezident Vladimir Putin sa „veľmi mýli“, keď ho označuje za zradcu. Prigožin tak reagoval na Putinov prejav v súvislosti s pokusom vagnerovcov o zvrhnutie velenia ruskej armády. V sobotu to uviedol denník The Guardian a spravodajská stanica BBC, informuje TASR.

Odkaz šéfovi Kremľa

„Nikto sa na žiadosť prezidenta (Putina) nepôjde udať… Nechceme krajinu, ktorá žije v klamstvách a korupcii,“ povedal Prigožin v zvukovej nahrávke v aplikácii Telegram.

„Sme vlastenci, bojovali sme a bojujeme aj naďalej,“ dodal šéf vagnerovcov. The Guardian upozorňuje, že Prigožin takto priamo vystúpil proti šéfovi Kremľa po prvýkrát.

Majú už aj Voronež

Prigožin v piatok večer obvinil vedenie ruskej armády, že nariadilo raketové útoky na tábory jeho bojovníkov. V reakcii na to prisľúbil, že „zastaví“ najvyššie vedenie ruskej armády.

V sobotu ráno vyhlásil, že vagnerovci obsadili veliteľstvo ruskej armády v meste Rostov nad Donom a získali kontrolu nad všetkými miestnymi vojenskými objektami. Neskôr to potvrdil aj Putin a povedal, že situácia v Rostove nad Donom je „zložitá“. Šéf Kremľa označil toto konanie za „vlastizradu“.

Zdroj z prostredia ruskej bezpečnosti, ktorý si želal ostať v anonymite, pre agentúru Reuters povedal, že vagnerovcom sa podarilo získať kontrolu nad vojenskými objektami v meste Voronež asi 500 kilometrov južne od Moskvy. Gubernátor Voronežskej oblasti Alexandr Gusev uviedol, že ruská armáda na mieste vykonáva „bojové opatrenia“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čítajte viac o hroziacom prevrate v Rusku:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM