Zo zahraničia

Napätie v Česku stúpa: Mladá žena vrazila Okamurovi KOLÁČ do tváre, VIDEO

Šéf českého hnutia SPD Tomio Okamura dostal na mítingu koláčom do tváre. Za incidentom má byť žena zo skupiny, ktorá si hovorí Biotická Pekárska Brigáda.

Ilustračný obrázok k článku Napätie v Česku stúpa: Mladá žena vrazila Okamurovi KOLÁČ do tváre, VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Biotická Pekařská Brigáda

Predvolebný míting českej politickej strany Sloboda a priama demokracia (SPD) – Tomio Okamura mal nečakaný záver. Nič netušiaci predseda hnutia Tomio Okamura po prejave zišiel z pódia medzi ľudí, aby sa s nimi mohol vyfotografovať.

Tam ho už čakala mladá žena, ktorá v rukách držala krabicu s koláčom. Keď sa k nej Okamura priblížil, hodila mu ho priamo do tváre. O „koláčovom atentáte“ píšu viaceré české médiá.

Prečítajte si tiež

Kto to bol?

K incidentu sa prihlásila skupina Biotická Pekárska Brigáda, ktorá zábery zverejnila na sociálnej sieti. Konanie ženy komentovala slovami: „Štrúdľou proti útlaku!“

Mladá páchateľka nestihla z miesta ujsť. Po pár krokoch ju na zem zložili dvaja muži.

VIDEO „koláčového atentátu“ nájdete TU!

Ženu prepustili

„Policajti v rámci dohľadu nad verejným poriadkom na prebiehajúcom zhromaždení okamžite zaistili ženu, ktorá atakovala tortou pána Okamuru. Žena je podozrivá z priestupku proti občianskemu spolužitiu a po zadržaní bola prepustená," povedal pre iDnes.cz hovorca polície Jan Daněk.

Česká skupina zrejme nasleduje zoskupenie z 90. rokov zvané „Biotic Baking Brigade“. Jej členovia sa v USA preslávili hádzaním koláčov na vplyvné osobnosti a politikov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie novinky z domova a zo sveta

Zdroj: YouTube.com/Král Pomerančů
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM