Správy Zo Slovenska

Nebezpečná kozmetika na našom trhu: Krémy, masky a farby, ktoré treba hneď VYHODIŤ

Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na viacero nebezpečných výrobkov. Ide o typy produktov, ktoré sa nájdu v takmer každej kúpeľni.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečná kozmetika na našom trhu: Krémy, masky a farby, ktoré treba hneď VYHODIŤ
13
Galéria

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky, ktoré do systému Safety Gate RAPEX (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) nahlásili kontrolné orgány v Česku, Litve a Nemecku. Produkty sa môžu nachádzať aj na slovenskom trhu. TASR o tom v utorok informoval Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.

Ktoré to sú?

Ide o telové krémy značky Marie Laurent s názvom Crema Vellutante Latte di Mandorla a Crema Corpo Revitalizzante Aloe vera, tiež o masku na tvár s názvom Hyaluron + Raspberry extract leave-on sleeping mask značky Sence beauty. Nebezpečné sú aj krémy značky Belita s názvom Mumijo shilajit hand and elbows revitalizing cream a Ultra hand car i sérum na rast vlasov s názvom Mezo hair complex.

Úrad varuje aj pred maskou na tvár s názvom Skinlite Hyaluronic acid x 3 Face mask značky Skinlite a farbami na vlasy Burgundy Henna, Black Henna a Brown Henna značky Royal.

Upozorňuje aj na telový krém s názvom Vdl Natural Care Miel, penu na vlasy s názvom Studio 2000 System Professional Mouse Pro-vitamin B5 a farbu na vlasy s názvom Henne Natur, Henna Kina: Haarfärbemittel, Kupferschimmer značky Hennedrog.

Fotky konkrétnych výrobkov nájdete v priloženej galérii.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Titul. foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM