TOS Rôzne

Nebezpečné žraloky aj medzi deťmi: POZOR na TÚTO hračku, môže spôsobiť zranenie!

Rodičia, zbystrite pozornosť. Je možné, že s touto hračkou sa kúpe aj vaše dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečné žraloky aj medzi deťmi: POZOR na TÚTO hračku, môže spôsobiť zranenie!
Zdroj: Unsplash.com

Zahraničné médiá obletela správa, že hračky Zuru Baby Shark sú celosvetovo stiahnuté, resp. sťahované z trhu. Viac ako 7 a pol milióna kusov.

Spoločnosť Zuru sa tak rozhodla po tom, čo sa k nej dostali informácie o deťoch, ktoré utrpeli zranenia pri hraní sa s predmetnou hračkou. Známych je 12 prípadov a týkajú sa väčšej alternatívy hračky. Stiahnutie zasiahlo prevažne mini verzie, ktorých bolo na trhu viac a majú podobné vlastnosti.

Tvrdá plutva

Prvý prípad sa dostal na verejnosť ešte na jeseň v roku 2022, keď jeden rodič upozornil, že jeho 19-mesačné dieťa sa hralo s hračkou vo vani, pošmyklo sa a spadlo na tvrdú plastovú plutvu, čo mu spôsobilo reznú ranu a traumu konečníka.

V týchto dňoch zareagoval napríklad aj český Lidl, ktorý výrobok stiahol z ponuky a vyzval na jeho vrátenie tých, čo si ho už zakúpili.

„Nie je možné vylúčiť riziko, že deti, ktoré hračku využívajú napríklad vo vani, sa môžu pošmyknúť a spadnúť na tvrdú plastovú plutvu a môžu si tak spôsobiť škrabance alebo tržné rany,“ uvádza Lidl prostredníctvom Českej obchodnej inšpekcie.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Nové- silikónové

Plastová hračka na batérie vyzerá ako malý žralok a dodáva sa v troch farbách – žltej, modrej a ružovej. Po vložení do vody pláva a spieva.

„Chceme uistiť našich zákazníkov, že sme sa zaviazali k najvyššej úrovni bezpečnosti a kvality všetkých našich produktov a zaviedli sme opatrenia na predchádzanie budúcim incidentom tým, že pracujeme na rýchlom odstránení týchto produktov z maloobchodu a ich nahradení novým produktom,“ uviedla spoločnosť Zuru s tým, že nové hračky už majú bezpečnú silikónovú plutvu.

Titulné foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM