Zo Slovenska

NECHUTNÝ incident v autobuse šokoval mladého Bielorusa: Chcel sa napiť, prišiel KRIK a NADÁVKY

Študent z Bieloruska sa chcel krátko po operácii napiť v autobuse. Namiesto vody musel čeliť nechutným nadávkam.

Ilustračný obrázok k článku NECHUTNÝ incident v autobuse šokoval mladého Bielorusa: Chcel sa napiť, prišiel KRIK a NADÁVKY
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič , Pixabay.com / CC0 1.0

Daniel, ktorý na Slovensko prišiel študovať vlani na jeseň, si privyrába aj ako recepčný v hoteli. Nedávno sa mu však prihodil incident, na ktorý tak skoro nezabudne.

Chcel sa iba napiť

Vo štvrtok (18. augusta) cestoval autobusom z Kolárova do Nových Zámkov. Podľa slov študenta, po tom, ako šofér začul jeho prízvuk, mali odštartovať prvé slovné útoky. Na incident upozornil portál tvnoviny.sk.

Daniel tvrdí, že všetko začalo, keď sa chcel v autobuse krátko po operácii napiť vody. „Šofér mu to zakázal, začal naňho kričať a počas zvyšku cesty si ešte musel vypočuť vulgárne nadávky. Prepravná spoločnosť tvrdí, že vodič autobusu sa iba riadil cestovných poriadkom,“ informuje portál.

Študent mal vodičovi povedať, že je tesne po operácii v nemocnici v Kolárove, a že musí piť vodu. "Pán vodič povedal, že je mu to úplne jedno a že to nesmiem robiť,“ citujú slová bieloruského študenta tvnoviny.sk.

Nechutné nadávky

Týmto sa však celý incident skončiť nemal. Podľa portálu vo verbálnych útokoch pokračoval šoférov známy.

„Začal na mňa veľmi agresívne kričať a hovoriť, že som hnusný Ukrajinec, že musím sa vrátiť do svojej krajiny a zavrieť svoju papuľu,“ povedal v reportáži TV Markíza študent Daniel.

Prečítajte si tiež

Aj keď sa v autobuse nachádzali aj ďalší cestujúci, takmer nikto sa mladého Bielorusa nezastal. Podľa jeho slov prišiel k vodičovi iba jeden muž, ktorý mu povedal, aby sa tak nesprával.

Čo na to prepravca?

„Na tejto linke jazdí prepravca Arriva. Celý prípad už rieši polícia v Nových Zámkoch,“ informuje portál tvnoviny.sk s tým, že jeho tím zisťoval reakciu autobusovej spoločnosti.

„Prepravný poriadok zakazuje konzumovať v autobuse akékoľvek potraviny a nápoje. Toto pravidlo sa vzťahuje na všetkých cestujúcich bez ohľadu na národnosť, pohlavie či farbu pleti. Privolaná hliadka po preverení umožnila vodičovi pokračovať v jazde. Identita ďalšieho cestujúceho nám nie je známa,“ píše sa v stanovisku spoločnosti Arriva, ktoré zverejnil portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM