Správy Zo Slovenska

Premiér Heger prezradil, ako sa prejavia ceny elektriny pre domácnosti v roku 2023

Ceny elektriny pre domácnosti by sa v roku 2023 nemali výrazne zvyšovať.

Ilustračný obrázok k článku Premiér Heger prezradil, ako sa prejavia ceny elektriny pre domácnosti v roku 2023
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO), ktorý prisľúbil, že zvýšenie nebude kopírovať nárast cien na trhu.

„V prípade ceny za plyn sa hľadajú riešenia a pripravuje sa viacero opatrení,“ uviedol, pričom to isté má platiť aj v otázke cien pre firmy. V pondelok (22. 8.) má o tejto téme hovoriť s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS).

Premiér sa takisto vyjadril i k rokovaniam o platoch zdravotníkov. Deklaroval, že je pripravený sa s nimi naďalej stretávať a hľadať možnosti zlepšenia podmienok v sektore.

Zároveň upozornil, že zvyšovanie platov v zdravotníctve sa môže odvíjať len od reálnych možností.

V tejto súvislosti však poukázal na to, že napríklad návrh, ktorý sa týka zdravotných sestier, predstavuje historicky najvyšší nárast základných platov.

„Ten sa v priemere zvýši o 400 eur, podobná ponuka je tu aj pre záchranárov a lekárov,“ upozornil Heger. Uistil, že sa hľadajú ďalšie možnosti, ako investovať do zvyšovania platov zdravotníkov.

„Pripravujeme opatrenia, ktoré by mali priniesť efektívnejšie vynaložené náklady a úspory v zdravotníctve, tieto zdroje by sme potom znova investovali do stabilizácie podmienok v sektore,“ zdôraznil.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM