Zo zahraničia

Nemecko vyhlásilo 40 ruských diplomatov za "neželané osoby": Na opustenie krajiny majú 5 dní

Označenie diplomatov za neželané osoby sa rovná ich vyhosteniu z krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Nemecko vyhlásilo 40 ruských diplomatov za "neželané osoby": Na opustenie krajiny majú 5 dní
Zdroj: TASR/DPA

Nemecká vláda v pondelok vyhlásila 40 ruských diplomatov za „neželané osoby“. Na opustenie krajiny majú päť dní. TASR informuje na základe správy agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na vyhlásenie nemeckej ministerky zahraničných vecí Annaleny Baerbockovej.

Neželané osoby

Nemecká vláda v pondelok rozhodla, že „vyhlási za neželané osoby značný počet príslušníkov ruského veľvyslanectva, ktorí tu v Nemecku každý deň pracoval proti našej slobode a proti súdržnosti našej spoločnosti“, vyhlásila Baerbocková v Berlíne. „Toto trpieť nebudeme,“ dodala.

DPA pripomína, že označenie diplomatov za neželané osoby sa rovná ich vyhosteniu z krajiny. Agentúra tiež uvádza, že čo sa týka týchto diplomatov, je možné vychádzať z toho, že patrili k ruským tajným službám.

Šéfka nemeckej diplomacie dodala, že o tomto rozhodnutí bol informovaný ruský veľvyslanec Sergej Nečajev, ktorého si vo veci predvolal štátny tajomník rezortu zahraničných vecí v Berlíne Andreas Michaelis.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM