Politika

Remišová nevylučuje vyhostenie ďalších ruských diplomatov: Zvažuje aj cestu na Ukrajinu

Veronika Remišová v nedeľnej diskusnej relácii povedala, že nevylučuje vyhostenie ďalších ruských diplomatov zo Slovenska, ak sa ukáže, že vyvíjajú protislovenské aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Remišová nevylučuje vyhostenie ďalších ruských diplomatov: Zvažuje aj cestu na Ukrajinu
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Vicepremiérka a ministerka Veronika Remišová (Za ľudí) nevylučuje vyhostenie ďalších ruských diplomatov zo Slovenska, ak sa ukáže, že vyvíjajú protislovenské aktivity. Uviedla to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

Veronika Remišová tiež v odpovedi na divácku otázku v relácii Na telo uviedla, že „zvažuje cestu na Ukrajinu, keďže aktuálne spolupracuje s charitou“.

Ladislav Kamenický sa v diskusnej relácii vyjadril, že sa „pripája k straníckym kolegom, ktorí sa podľa jeho slov spoločne snažia, aby diplomatov dostali za jeden rokovací stôl“.

Vyhostenie diplomatov

Opozičný poslanec Národnej rady SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) sa nevedel vyjadriť k tomu, či vláda urobila dobre, keď vyhostila troch ruských diplomatov po odhalení špionáže.

„Neviem, to musí zvážiť na základe informácií,“ skonštatoval Kamenický.

Na tohtotýždňovom stretnutí predstaviteľov Smeru s ruským veľvyslancom podľa svojich slov Kamenický nebol a nemá presné informácie, o čom diskutovali.

Systém protivzdušnej obrany S-300 podľa Remišovej poskytne Slovensko Ukrajine len v prípade, ak bude mať náhradu. Kamenický odmieta podporu Ukrajiny zbraňami.

Aký má názor?

Poslankyni OĽANO Kataríne Hatrákovej Remišová neodporúča po viacerých neúspešných voľbách opäť kandidovať na komisárku pre deti.

Na otázku, či je Remišová spokojná s výkonom ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) počas utečeneckej krízy, vicepremiérka povedala, že vždy sa dá spraviť viac a lepšie.

„Keď to bude na 120 percent, vtedy budem spokojná,“ vyhlásila Remišová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM