Eva Mikulová Správy Regióny

Nemiestny žart! Vystrelil si z muža, že musí ísť na odber kvôli podozreniu na koronavírus

Polícia udalosť dôkladne zadokumentovala a vec postúpi Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva, ktorý je príslušný vo veci ďalej konať.

Ilustračný obrázok k článku Nemiestny žart! Vystrelil si z muža, že musí ísť na odber kvôli podozreniu na koronavírus
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Trnavský kraj

Tento „prvoaprílový“ žartík vtipkár ešte ťažko oľutuje.

Vystrašený muž a zaneprázdnení zdravotníci

„Košickí policajti prijali v štvrtok 2. apríla na linku „158“  oznámenie z kliniky infektológie s tým, že na kliniku prišiel muž, ktorému bola doručená sms správa, aby sa okamžite dostavil na infekčné oddelenie,“ informovala nás o nemiestnom žartíku krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Personál kliniky si v domnienke, že pacient prišiel na kontrolný odber, obliekol ochranné prostriedky. Zistili však, že tento pacient bol pred časom negatívne testovaný na COVID-19.

Ihneď začali situáciu preverovať. Z nemocnice však muža na odber nikto nekontaktoval. Na mobilné číslo, odkiaľ bola sms zaslaná, personál kliniky zavolal. Ozval sa mužský hlas, ktorý sa predstavil a hneď zložil. 

O chvíľu na to prišla pacientovi sms správa, že to bol len prvý apríl. Vystrašený pacient odišiel z kliniky pokojnejší, keďže bolo zjavné, že si z muža niekto „vystrelil“.  

„Jednorazové ochranné prostriedky, ktoré personál použil, boli tým pádom znehodnotené. Nehovoriac o tom, že takýmto zavádzaním bol zneužitý čas zdravotníkov,“ uvádza J. Mesárová.       Polícia udalosť dôkladne zadokumentovala a vec postúpi Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva, ktorý je príslušný vo veci ďalej konať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM