Kristína Kožiaková Regióny

Nemohli sa už dlhšie prizerať na ten bordel: Vyhrnuli rukávy a... Nevyzerá to lepšie? FOTO

Takýchto miest pri Brezne, či v našom okolí je rozhodne viac. Toto odpočívadlo ale dralo oči mnohým. Dobrovoľníci sa ale rozhodli konať.

Ilustračný obrázok k článku Nemohli sa už dlhšie prizerať na ten bordel: Vyhrnuli rukávy a... Nevyzerá to lepšie? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

„Vzťah medzi prírodou a cestovným ruchom je viac než blízky. Len krásna a čistá príroda je lákadlom pre turistov a zároveň lákadlom relaxu a pohody,“ prezradil nám riaditeľ združenia cestovného ruchu klaster horehronie Milan Gemzický.

A tak pre komfort turistov, ale aj z lásky k prírode začal tento týždeň Klaster Horehronie a Infocentrum Ďumbier rannou rozcvičkou počas čistenia odpočívadiel v smere z Brezna na Vagnár.

Podľa riaditeľových slov to bola spontánna akcia niekoľkých ľudí, ktorá vznikla pri pohľade na ľudskú bezohľadnosť. „Darmo sme čakali, že sneh zakryje to smetisko popri cestách, a počká to do jarného upratovania. Práve naopak, vyzerá to tak, že príroda nám vracia to, čo sme jej našim prístupom za posledné roky dali my, ľudia,“ povedal ďalej.

Klaster Horehronie už od svojho vzniku organizuje čistenia prírody pri príležitosti Dňa Zeme v spolupráci s ubytovateľmi a ostatnými subjektami cestovného ruchu ako aj dobrovoľníkmi. Ako nám prezradil riaditeľ, inak tomu nebude ani tento rok.

„Počas roku sme už viac krát vyskúšali koncept spontánneho čistenia, ktoré je organizované výlučne mailovou komunikáciou a každý zúčastnený si vyberie daný úsek, ktorý vyčistí.“

„Ostáva už len dúfať, že tieto odpočívadlá dokážu odolať grobianom aspoň pár dní, kým z nich neurobia opäť skládky odpadu,“ dodáva Gemzický. Podľa jeho slov si špiníme do vlastného hniezda.

Aj keď to neznamená, že za hranicami sa máme správať ako grobiani, tam sme však schopní a ochotní poriadok udržovať bez problémov.

Môže vás zaujímať:

Zábery pri ktorých lokalpatriotom poskočí srdce: Pozrite si víťazné FOTKY z Horehronia

Valentínske čistenie prírody: Aj takto sa dá prejaviť láska
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM