JAB Správy Rôzne

Neodradilo ich ani počasie: Dobrovoľníci pomáhali upratovať zoo v Spišskej, FOTO a VIDEO

Zaslúžia si palec hore. Desiatky dobrovoľníkov zobrali do rúk hrable, metly či fúriky, aby pomohli upratať zoo v Spišskej. Nechýbala ani adopcia dikobraza.

Zdroj: Dnes24.sk

Združenie rodičov a priateľov diabetických detí Spišiačik opäť zorganizovalo brigádu dobrovoľníkov v spišskonovoveskej zoologickej záhrade. Ako pre Spišskú 24 povedala Zuzana Hercegová zo spomínaného združenia, ide o tradíciu, keďže toto brigádovanie sa konalo už po trinástykrát, kedy bez prerušenia prichádzajú do zoo, aby pomohli s jej upratovaním pred otvorením.

„Popri brigáde si zároveň už po desiaty raz adoptujeme dikobraza. To je také naše zvieratko, keďže má ostne a my si picháme inzulín, vidíme v tom istú symboliku,” prezradila s tým, že prichádzajú každý rok za každého počasia, lebo deti učia nielen brať, ale aj dávať.

Dokopy 45 dobrovoľníkov tak počas chladného, upršaného sobotného dopoludnia hrabalo v areáli zoologickej záhrady lístie či čistilo chodníky. „Aj keď nám počasie tento rok nepraje, sme radi, že môžeme trošku zveľadiť naše okolie. Máme pekný deň a dobrý pocit, aj napriek počasiu,” doplnila Zuzana Hercegová.

„Spišiačik už 13. rok nesklamal a opäť prišiel pomôcť našej zoologickej záhrade. Ich ochotu a snahu si veľmi ceníme, lebo pomáhajú za každého počasia. Vďaka takým ľudom, ako sú oni, môže naša zoologická záhrada vyzerať tak pekne, ako vyzerá,” povedala riaditeľka zoologickej záhrady Jana Dzuriková.

Zoologická záhrada otvorí svoje brány už 20. apríla a tento rok oslávi svoje 30. výročie. Pri tejto príležitosti sa chystá aj celodenný program.

Ako to vyzeralo v spišskonovoveskej zoo v sobotu dopoludnia si môžete pozrieť v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zaslúžia si palec hore: Takto desiatky ľudí pomohli novoveskej zoo
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM