Správy Politika

Nepodarilo sa to ani na druhý pokus: ODVOLÁVANIE Borisa Kollára sa odkladá

Ani na druhý pokus nebol parlament uznášaniaschopný. K odvolávaniu Borisa Kollára sa poslanci vrátia v stredu ráno.

Ilustračný obrázok k článku Nepodarilo sa to ani na druhý pokus: ODVOLÁVANIE Borisa Kollára sa odkladá
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Ďalší pokus o začiatok mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR k odvolávaniu predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina) sa začne v stredu (5. 7.) od 9.00 h.

Ani na druhý pokus

Oznámil to v pléne podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽANO) po tom, ako sa ani na druhýkrát nepodarilo v utorok začať rokovanie. Parlament nebol uznášaniaschopný, prezentovalo sa len 71 poslancov z potrebných 76.

Mimoriadnu schôdzu iniciovali nezaradení poslanci okolo Eduarda Hegera pre kauzu fyzického napadnutia bývalej Kollárovej partnerky. Apelujú na vyslanie signálu z parlamentu, že domáce násilie sa netoleruje. Pod zvolanie schôdze sa podpísali aj ďalší nezaradení poslanci, členovia klubov SaS i OĽANO a priatelia. Na odchod z funkcie predsedu NR SR vyzvali viaceré strany, Kollár odísť nemieni.

Kollár sa bráni

„Absolútne odmietam odstúpiť pre to, že som chránil život a zdravie svojho dieťaťa,“ povedal Kollár na utorkovej tlačovej konferencii ešte pred začiatkom schôdze.

Dodal, že keby nie je príčina, nikdy nenastane následok. „Keby som bol lotor, keby som bol násilník, keby som bil ženy len tak z plezíru, že prídem domov a je teplé pivo a napadnem ženu, tak by som určite odstúpil,“ vyhlásil. Zároveň sa ospravedlnil svojim deťom, ako aj ženám, ktoré sa touto situáciou cítia dotknuté.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM