Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Nepopulárna novinka od Netflixu: Zdieľate s niekým konto? Už to NEBUDE zadarmo

Známa streamovacia spoločnosť pristúpila k nepopulárnemu kroku, o ktorom sa už dlho hovorilo. Za zdieľanie konta si užívatelia majú platiť.

Ilustračný obrázok k článku Nepopulárna novinka od Netflixu: Zdieľate s niekým konto? Už to NEBUDE zadarmo
Zdroj: unsplash.com / CC0 1.0

Jednou z funkcií na Netflixe je možnosť zdieľať svoj účet s niekoľkými ďalšími ľuďmi. Jedno konto tak v praxi využíva aj niekoľko domácností. Platí však len jeho vlastník. O zásadnej zmene týchto pravidiel sa hovorí už dlho. Netflix už pred časom avizoval, že zdieľanie účtov dostane stopku, resp. bude spoplatnené.

Priplatia si

To sa teraz stáva realitou. Informuje o tom portál Techcrunch. Novinka zatiaľ platí v USA, Netflix sa ale netají tým, že v najbližších mesiacoch ju bude rozširovať do ďalších krajín, vrátane tých európskych.

Kontá z iných domácností Netflix nejde natvrdo rušiť, no kto ich bude chcieť využívať aj naďalej, musí si priplatiť. Za každý ďalší prístup k účtu, mimo jednej domácnosti, si Američania priplatia 7,99 dolárov mesačne.

Nepopulárny krok

Netflix na svojom blogu oznámil, že užívateľom v Amerike už rozoslal e-mail s novými inštrukciami.

„Jeden účet je určený pre jednu domácnosť. Každý kto v tejto domácnosti žije, môže používať konto Netflix kdekoľvek – doma, na cestách, na dovolenke. Môže tiež využívať nové funkcie, ako je prenos profilu a správa prístupu,“ vysvetľuje streamovací gigant.

Pochopiteľne, rozhodnutie sa stretlo s nevôľou verejnosti, Netflix však tvrdí, že takto doposiaľ prichádzal o peniaze.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM