Krimi

Nešťastie pri Kremnici: Turista (†65) po páde z via ferraty zomrel

Muža po páde z turistickej atrakcie na Skalke pri Kremnici v kritickom stave transportovali do nemocnice. Tam však zraneniam podľahol.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastie pri Kremnici: Turista (†65) po páde z via ferraty zomrel
Zdroj: TASR

Pravdepodobne nesprávne upevnený bezpečnostný pás sa stal v utorok osudným pre 65-ročného turistu, ktorý dopoludnia padol zo zaistenej cesty, tzv. via ferraty, v oblasti Skalky pri Kremnici. O udalosti sme vás informovali v článku: Záchranársky vrtuľník na Skalke: Pád človeka z ferraty!

Po nástupe do exponovanej časti ferraty s názvom „Výzva“ utrpel 40– až 50-metrovým pádom vážne viacpočetné zranenia. O prípade informuje na svojej internetovej stránke Horská záchranná služba (HZS).

,,Prvú pomoc poskytla mužovi lekárka, ktorá sa v tom čase nachádzala na mieste. K postihnutému okamžite odišli záchranári HZS, a zároveň tam smerovala aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Banskej Bystrice. Keďže sa na Skalke nachádzal službukonajúci príslušník HZS, prebehlo nasadenie záchranárov do niekoľkých minúť," informujú horskí záchranári.

Profesionálni a dobrovoľní zmluvní záchranári HZS muža ošetrili, pripravili na transport a za pomoci transportných prostriedkov ho spustili na zvážnicu. V tom čase už mužov stav vyžadoval resuscitačné postupy. K pacientovi bol na Peknej vyhliadke spustený aj lekár posádky VZZS a na miesto dorazili aj hasiči zo Zvolena. Muža v kritickom stave transportovala do nemocnice v Banskej Bystrici, kde však zraneniam podľahol.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM