Ľubomír Hudačko Futbal

Nevídaná zhoda náhod v derby Prešova: Mená rozhodcov sa postarali o naozajstnú kuriozitu!

Futbalistom Tatrana Prešov sa nepodarilo vyhrať už v treťom domácom zápase za sebou. Proti Bardejovu v derby inkasovali gól v nadstavenom čase a pripísali si len remízu 1:1. Okrem futbalu však zaujala na ihrisku aj nevídaná plejáda ríše zvierať! O čo išlo?

Ilustračný obrázok k článku Nevídaná zhoda náhod v derby Prešova: Mená rozhodcov sa postarali o naozajstnú kuriozitu!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Ako prví pohrozili domáci, keď Katona prestrčil v pokutovom území prihrávku na Leška, ktorý z uhla vyskúšal vystreliť, no Molčan v páde nohami loptu poslal do bezpečia. Na druhej strane to dvakrát zdiaľky skúšal Ján Zápotoka, v oboch prípadoch ale mieril nepresne.

Domáci sa snažili presadiť kombináciou a v 16. minúte potiahol získanú loptu z polovice ihriska až pred šestnástku Ivanko-Macej, Belejík predĺžil jeho prihrávku na Leška, no jeho krížna strela skončila vedľa pravej žrde. Do tretice sa už ale najlepší prešovský strelec uplynulého ročníka dočkal. Výrazne mu k tomu pomohol Belejík, ktorého prienik do pokutového územia zastavil v 36. minúte Staš nedovolene a Leško sa z bieleho bodu nemýlil, hoci Molčan smer jeho strely vystihol. Lopta však bola dobre umiestnená i dostatočne razantná a skončila v sieti – 1:0 a týmto výsledkom sa skončil aj prvý polčas.

Od začiatku toho druhého hostia v snahe vyrovnať viac pritlačili. Hneď v úvode to skúšal Andraščík strelou z hranice pokutového kopu, no Jakubech bol na mieste a nebezpečnú strelu kryl. Po hodine hry bolo pred domácou bránou poriadne horúco, keď centrovaná lopta nebezpečne poskakovala pred bránkovou čiarou, ale Andraščík ju nedokázal dopraviť do brány. Domáci sa spoliehali na kontry, ale v niektorých momentoch im chýbala lepšia finálna prihrávka. V 70. minúte ale podnikli dobrý protiútok po pravom krídle, prízemná prihrávka prešla až na Eliaša, ktorého dobré zakončenie ale ešte lepším zákrokom vychytal pozorný Molčan.

V 75. minúte boli hostia blízko k vyrovnaniu, Pyda našiel ideálne pred Jakubechom osamoteného Bereckého, no tomu lopta odskočila a namiesto strely z toho bola „malá domov“ pre domáceho gólmana. Ten bol pozorný aj pri zakončení Lukáša Zápotoku z uhla. Keď už sa zdalo, že tri body ostanú doma, vystrelil v poslednej minúte spoza šestnástky Ján Zápotoka a lopta skončila v sieti Jakubecha, ktorý loptu pustil za svoj chrbát pomerne clano – 1:1. Tatran tak po druhýkrát v sezóne prišiel gólom inkasovaným v záverečných sekundách hry o dva body.

Pozorných divákov ale mohla pobaviť aj kuriózna zhoda náhod mien rozhodcovskej štvorice. Na Šariši sa totiž počas debry zišla hotová plejáda ríše zvierat. Duel viedli Vlk, Vorel, Hrdlička a Straka.

Doxxbetliga – 6.kolo: 1. FC Tatran Prešov – Partizán Bardejov 1:1 (1:0)

Góly: 36. Leško (11m) – 90. J. Zápotoka, ŽK: 26. Micherda – 36. Staš, pred 620 divákmi rozhoduje Vlk (Vorel, Hrdlička)

Zostavy:

1. FC Tatran: Jakubech – Micherda, Jacko, Krajník, Kačala – Dzurík, Poliaček – Leško (88. Benes), Katona, Ivanko-Macej(70. Hirka) – Belejík (59. Eliaš)

Partizán: Molčan – Andraščík (70. Pyda), Staš, Palša, Kica – L. Zápotoka, Grohoľ (90. Guľa) – J. Zápotoka, Berecký, Gagnon – Gruca (54. Revák)

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM