VOCH Krimi

Nezvyčajná smrť muža: NAPIL sa šampusu, v ktorom bola DROGA

Nemeckí vyšetrovatelia po nedeľnom úmrtí muža zistili, že fľaša šampanského, z ktorej mu alkohol v reštaurácii naliali, bola kontaminovaná drogou extáza!

Ilustračný obrázok k článku Nezvyčajná smrť muža: NAPIL sa šampusu, v ktorom bola DROGA
Zdroj: TASR

Vyšetrovanie prípadu sa spustilo po tom, čo tento muž zomrel a niekoľko ďalších hostí bolo hospitalizovaných v nemocnici na juhu Nemecka. V pondelok o tom informovala tlačová agentúra DPA.

Polícia zistila drogu „v značnej koncentrácii“, uviedol v pondelok prokurátor Gerd Schäfer o výsledkoch prvých toxikologických testov obsahu fľaše.

Ako sa to dostalo do fľaše?

Stále nie je jasné, ako sa protizákonná látka do fľaše dostala. Vyšetrovatelia vylúčili možnosť úmyselného útoku. Podľa Schäfera existuje podozrenie z usmrtenia z nedbanlivosti.

V sobotu večer sa niekoľkí hostia vo veku 33 až 52 rokov stretli v reštaurácii v meste Weiden v regióne Horné Falcko v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko. Naliali im z fľaše šampanské a čoskoro sa u všetkých začali prejavovať príznaky otravy.

Prečítajte si aj:

Priotrávení ľudia

Osem ľudí previezli do nemocnice a jeden z nich, 52-ročný muž z okresu Schwandorf, v nedeľu večer zomrel. Polícia uviedla, že jedna priotrávená obeť mohla nakoniec z nemocnice odísť domov.

Do pondelkového popoludnia polícia už niekoľko priotrávených ľudí vypočula ako svedkov. Ďalšie výsluchy budú nasledovať, dodal Schäfer.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM