Zo Slovenska

Nie ste očkovaní? Vakcínu dostane aj bez registrácie + kompletný ZOZNAM miest a časov

Záujemcovi stačí prísť do vakcinačného centra s občianskym preukazom a s preukazom poistenca.

Ilustračný obrázok k článku Nie ste očkovaní? Vakcínu dostane aj bez registrácie + kompletný ZOZNAM miest a časov
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Aj v najbližších siedmich dňoch bude mať verejnosť možnosť dať sa zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 bez predchádzajúcej registrácie. Očkovať sa bez čakania môžu deti aj dospelí.

Očkovanie bez registrácie

Očkuje sa všetkými dostupnými vakcínami. Pripomenula to hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Očkovanie bez registrácie funguje v každom kraji. Kompletný zoznam miest a časov, kde a kedy môže verejnosť využiť očkovanie bez registrácie, je možné nájsť na stránke rezortu zdravotníctva. „Jednodávkovou vakcínou Janssen sa budúci týždeň môžu dať zaočkovať aj návštevníci podujatia Furmanské preteky ťažných koní v Detve. Očkovanie však bude záujemcom dostupné aj počas sviatočných dní, či už v nedeľu 29. augusta alebo v stredu 1. septembra,“ spresnila Eliášová.

Od 12 do 16 rokov

V stredu 1. septembra bude pre záujemcov o očkovanie vo veku od 12 do 16 rokov pripravené vakcinačné centrum v bratislavskej Poliklinike Mlynská dolina (od 8.00 do 16.00 hod.), v Leviciach (Nemocnica AGEL, od 9.00 do 10.00 hod.), v Kežmarku (Nemocnica AGEL, od 10.00 do 12:00 hod.), v Dolnooravskej nemocnici (od 7.30 do 12.00 hod.), v žilinskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (od 16.00 do 18.15 hod.) a predpoludním (od 10.00 do 12.00 hod.) aj v Nemocnici AGEL v Krompachoch. „Mladí záujemcovia sú očkovaní vakcínou Comirnaty, teda Pfizer/BioNTech,“ dodala Eliášová.

Očkovanie bez registrácie bude v sviatočnú stredu fungovať aj pre dospelých záujemcov. Vakcínou od Pfizer/BioNTech sa bude očkovať v Nitrianskom, Košickom, Prešovskom aj v Bratislavskom kraji. Záujemcovi stačí prísť do vakcinačného centra s občianskym preukazom a s preukazom poistenca.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM