ELA Rôzne

Vyťahujte svetre a kabáty! Blíži sa ešte väčšie ochladenie a už začalo aj SNEŽIŤ!

Slovensko zasiahla ďalšia vlna zrážok, ktorá prináša ešte výraznejšie ochladenie. Hoci je ešte len august, na horách začalo už snežiť.

Ilustračný obrázok k článku Vyťahujte svetre a kabáty! Blíži sa ešte väčšie ochladenie a už začalo aj SNEŽIŤ!
Zdroj: Dnes24.sk

Obdobie tohtoročného meteorologického leta, ktoré končí v posledný augustový deň je mimoriadne chladné a pripomína už skôr jeseň. Teploty sú nezvyčajne nízke a bude ešte horšie. Portál iMeteo.sk o tom informuje na svojej webstránke.

Pripravte si preto teplejšie oblečenie, v Tatrách už totiž aj začalo snežiť.

Prečítajte si aj:

„Počas štvrtka sa na hrebeňoch Tatier začali objavovať snehové vločky a veľmi chladno bolo aj v kotlinách, či v údoliach, kde sa ráno vyskytoval prízemný mráz. Nadchádzajúce hodiny však budú ešte chladnejšie,“ pripomína spomínaný portál.

Teploty pod nulou

Studený front prinesie do našej oblasti ďalší vpád chladného vzduchu a nad výškou 2 200 metrov sa očakávajú teploty pod nulou.

„V piatok už naplno pocítime mimoriadne studený vzduch a teploty počas dňa vystúpia na celom našom území len na +12 až +19 °C, čo sú na súčasnú ročnú dobu mimoriadne nízke teploty. V porovnaní s dlhodobým teplotným normálom budú zajtrajšie teploty o viac ako 10 °C nižšie,“ informuje portál iMeteo.sk.

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Očakávané teploty na Slovensku v piatok budú podľa iMeteo.sk o 6 až 10 °C nižšie ako je dlhodobý teplotný normál.

Chladný vzduch

„Maximálne teploty v piatok popoludní vystúpia len na +12 až +19 °C a to je na koniec leta mimoriadne neštandardné. Do našej oblasti totiž bude prúdiť veľmi chladný a vlhký vzduch. Treba počítať aj s početnými prehánkami, ktoré môžu byť aj výraznejšie. V Tatrách pôjde o snehové zrážky,“ upresnili podrobnosti na webe.

ilustračné foto

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM