Aktualizované Správy Regióny

Nočná búrka narobila paseku: Chodníky v Tatrách boli nepriechodné, už ich sprístupnili

Štátne lesy Tatranského národného parku (TANAP) upozorňovali na nepriechodnosť viacerých turistických chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Nočná búrka narobila paseku: Chodníky v Tatrách boli nepriechodné, už ich sprístupnili
Zdroj: TANAP

Po silných nočných búrkach zo stredy (14.7.) na štvrtok boli nepriechodné turistické chodníky pri Rainerovej chate a v Bielovodskej doline.

AKTUALIZÁCIA:

„Chodník v Bielovodskej doline aj úsek medzi Hrebienkom a Rainerovou chatou sa podarilo našim pracovníkom prerezať. Problémy môžete mať pri prechode Juráňovou a Bobroveckou dolinou v Západných Tatrách. Chodníky sú priechodné, intenzívne dažde však narušili ich povrch či povymývali štrk. Sme však v teréne a pracujeme aj na týchto úsekoch,“ informujú Štátne lesy Tatranského národného parku (TANAP) na sociálnej sieti.

Na červeno značenom turistickom chodníku medzi Hrebienkom a Rainerovou chatou ležali pováľané stromy, niektoré viseli i priamo nad chodníkom a mohli ohroziť bezpečnosť turistov.

Plné ruky práce

„Naši zamestnanci prerezávali aj modro značený turistický chodník zhruba v polovici Bielovodskej doliny. Prosíme turistov, ktorí sa rozhodnú vybrať sa na túru, aby sa týmto úsekom vyhli,“ uviedli Štátne lesy TANAP-u. Ako dodali, na spriechodnení chodníkov intenzívne pracujú.

Štátne lesy TANAP-u poznamenali, že je možné, že búrky priniesli podobné problémy i do iných lokalít. Poukázali tiež na to, že nad Tatrami sa blýska, preto prosia turistov, aby si namiesto turistiky zvolili bezpečnejší program v podhorí.

Foto: ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM