han Politika

Sulíkovci odsudzujú útoky na lekárov a odborníkov: Vyhrážky pred domom? To je už cez čiaru!

Koaličná strana SaS (Sloboda a Solidarita), ktorej lídrom je Richard Sulík, plne stojí za lekármi, vedcami a všetkými zdravotníkmi, ktorí aktívne propagujú očkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Sulíkovci odsudzujú útoky na lekárov a odborníkov: Vyhrážky pred domom? To je už cez čiaru!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Predstavitelia strany to uviedli na sociálnej sieti, kde odsúdili akýkoľvek útok na lekárov či odborníkov.

„Je neakceptovateľné, ak niekto na internete pranieruje lekára za jeho odborný názor. Úplne za čiarou sú ale osobné konfrontácie, útoky či dokonca vyhrážky priamo pred bydliskom, ktoré negatívne vplývajú aj na rodinu,“ píše SaS na Facebooku.

Slová Cigánikovej

„Je za čiarou, aby opozícia a konšpiračné weby neustále živili spochybňovanie lekárov a epidemiológov. Sociálne siete sú pohltené nenávisťou a agresivitou. Rešpekt voči odborníkov ide ruka v ruke s dôverou v demokratické inštitúcie. V demokratickej spoločnosti je neakceptovateľné, aby vyjadrovanie nesúhlasného stanoviska bolo súčasťou osobných útokov," napísala poslankyňa Jana Bittó Cigániková, ktorá pôsobí aj ako predsedníčka Výboru NR SR pre zdravotníctvo.

Slová ministra

Ku kolegyni sa pridal aj minister školstva Branislav Gröhling: "Je kľúčové, aby sme stáli za vedcami, ktorých máme aj na Slovensku špičkových. Je nesmierne dôležité, aby od nás vedci počuli slovo ďakujem a nie len neustále spochybňovanie a urážanie. Roky výskumu a práce, ktorú odvádzajú na Slovensku, hovoria jasne v prospech nich. Aj preto verím všetkým vedcom a lekárom, ktorí podporujú očkovanie.“


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM